2011-02-28 12:15:57• hírek • Szatmar.ro

Kínlódás Angyalföldön, feltámadás Újpesten

A mostoha időjárási körülmények miatt csonka fordulóval indult magyar labdarúgó élvonal, az NB1 tavaszi szezonja. Nem lehetett mérkőzést rendezni sem Debrecenben (a Paks lett volna a vendég) sem Szolnokon (a Pápa ellen), így a címvédő hátránya, még ha ideiglenesen is, de tovább nőtt a Videotonnal szemben.

A csontra fagyott talajon néha csak csúszkáltak a játékosok az Üllői úton is, ahol a Ferencváros a Kecskemétet fogadta. Az első félidőben maximum az irammal lehetettek elégedetten a szurkolók, bár a hazaiakat vélhetően ez sem vigasztalta, mivel a vendégek az egykori fradista Tököli révén megérdemelten szerezték meg a vezetést. A fordulás után gyorsan egyenlítettek a hazaiak: a szünetben beállt Preklet a saját kapujába „tisztázott" Schembri keresztbe lőtt labdáját követően. A folytatásban aztán feljöttek a zöld-fehérek, főleg a máltai légiós volt aktív, helyzeteik ellenére azonban bírói segítségre is szükségük volt a győzelem megszerzéséhez: a hajrában a játékvezető „megette" Rósa esését, a „sértett" pedig bevágta a büntetőt.

Szintén fordított az Újpest, ám a lilák két gólos hátrányt dolgoztak le. A ősz meglepetéscsapata, a Kaposvár Perics és Hegedűs találataival fél óra alatt két gólos előnyre tett szert. A szünet után ismét Pericsről került a labda a háló, ám ezúttal a sajátjába. Ez erőt adott a hazaiaknak, akik Lázár duplájával fordítottak és otthon tartották a három pontot.

Szintén fordított a magyar labdarúgás harmadik „tradicionális nagycsapata", az MTK is. A kék-fehérek otthonában Lovric góljával szerzett vezetést a Honvéd, ám Sütő, Urbán és Eppel révén fordítottak a hazaiak. Nem tudott viszont nyerni a listavezető Videoton, pedig fél óráig emberelőnyben játszottak a Vasas otthonában, ráadásul az angyalföldiek összességében több helyzetet dolgoztak ki.

Ezzel együtt a 37 pontos székesfehérváriak előnye hat pont a Ferencváros és hét a Zalaegerszeg előtt, majd a szoros élbolyban a 29 pontos Kaposvár és a 28 egységet gyűjtött Debrecen és Paks következik.

Eredmények:
Siófok - Győr 0-1
gól: Alekszidze (20.)

Ferencváros - Kecskemét 2-1
gólok: Preklet (50., öngól), Rósa (88, 11-es) illetve Tököli (37.)

MTK - Honvéd 3-1
gólok: Sütő (43.), Urbán (77.), Eppel (92.) illetve Lovric (25.)

Újpest - Kaposvár 3-2
gólok: Perics (48., öngól), Lázár (53., 86.) illetve Perics (14.) Hegedűs (30.)

Vasas - Videoton 0-0

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: