2009-02-05 22:14:08• hírek • Csenteri Judit

Szigorúbb közlekedési szabályok Szlovákiában

Szigorúbb szabályokra kell ezentúl odafigyelniük és óvatosabban kell haladniuk a jövőben azoknak az autósoknak, akik Szlovákiába utaznak.

A Szlovákiában február 1-től bevezetett új szabályozások egyrészt a sebességkorlátozásra, másrészt a büntetésekre irányulnak. Amíg eddig lakóterületen belül akár 60-al is lehetett haladni, addig mostantól 50 a megengedett sebességhatár.

Az új szabályozások egyes pontjai a teherautókra, a kerékpárosokra és a gyalogosokra is kitérnek. Előbbieknek például csak abban az esetben szabad felhajtaniuk az autópályára, ha legalább 80 km/órás sebességgel haladnak. 

A kerékpárosoknak lakott településen kívül minden esetben kötelező sisakot hordaniuk, lakott településen pedig 16 éves korig. A gyalogosoknak a települések utcáin fényvisszaverő mellényt kell viselniük.  

A szabálytalanságokat elkövetők 60-tól 800 euróig terjedő büntetésben részesülhetnek, illetve februártól bírság jár a radardetektort használóknak is. Szigorúbban ellenőrzik továbbá a fizetős parkolókat is, ahol az emberek eddig ritkán fizettek, s a törvény sem volt egyértelmű.

Szigorúbbak lesznek a szlovák rendőrök

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: