2014-08-04 12:04:09• hírek • Szatmár.ro

Kincskeresők az Adrián

A Mircea Eliade Általános Iskola diákjai sikeresen szerepeltek a Székely Kapuk Zöld kapuk versenyen.

A Kincskeresők, a Mircea Eliade Általános Iskola VI., VII. és VIII. osztályos diákjaiból alakult kis csapat, idén részt vettek a Székely kapuk - Zöld kapuk nevű nemzetközi versenyen. Lelkes és kitartó munkájuk jutalmául egy felejthetetlen hetet tölthettek egy festői szépségű táborhelyen, ahol a szervezők jóvoltából tartalmas program várta a diákokat és a csapatvezetőket. A tanulók lelkes csapatát Mátyás Beáta matematika-, és Fodor Anna vallástanárnő vezette a vetélkedő során, de csatlakozott az utazókhoz Szabó Jolán aligazgatónő és Ligeti Csilla biológia szakos tanárnő is.

A kirándulások testközelbe hozták Split, Omis, Makarska vagy Brac szigetének lenyűgöző kulturális és természeti kincseit, valódi élményt nyújtva a hagyományőrző és természetvédő csapat számára. A változatos programban volt hajókirándulás, hegymászás, motorcsónakos kirándulás a Cetina kanyonban és természetesen fürdőzés az Adria kristálytiszta vizében.

A táborozás remek lehetőség volt arra is, hogy a szatmári diákok találkozzanak más országokban élő és tanuló magyar diákokkkal is. Az együtt töltött idő során barátságok is születtek. Egy biztos: mindenki számára felejthetetlen élményekben gazdag tábort tudhatnak maguk között a résztvevő diákok, akik nagy valószínűséggel a vetélkedő következő kiírásán is részt vesznek majd.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: