2009-02-16 10:41:49• hírek • MTI/AFP

Újabb madárinfluenzás megbetegedés

Madárinfluenzában betegedett meg egy 32 éves férfi Vietnam északi részén; idén ez már a harmadik madárinfluenzás eset az ázsiai országban - közölték hétfőn a vietnami egészségügyi hatóságok.

A Ninh Binh tartományból származó betegen február 5-én ütköztek ki a betegség tünetei, magas láz és súlyos légzési zavarok, miután fertőzött csirkét evett. A vizsgálatok szombati eredményei szerint a férfit a madárinfluenza erősen fertőző vírustörzse, a H5N1 támadta meg - mondta az egészségügyi minisztérium betegség-megelőzési főosztályának igazgatója.

A hónap első felében egy 23 éves nő betegedett meg madárinfluenzában, állapota még mindig válságos. Januárban egy nyolcéves kislány fertőződött meg a betegség vírusával, de a kórházban meggyógyult. Mindketten az északi országrészből származtak.

Indonézia után Vietnamban szedte a legtöbb áldozatot a madárinfluenza 2003 végén történt felbukkanása óta. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) nyilvántartása szerint világszerte összesen 254 ember halt meg a betegségben, köztük 52-en a délkelet-ázsiai szocialista országban.

A madárinfluenza veszélyeire hívja fel a figyelmet a plakát-

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: