2014-03-14 17:57:39• hírek • Kocsis Zoltán

Kínai beruházókkal tárgyalt Szatmárnémeti polgármestere

Hoyo traktorok
Hoyo traktorok

Kínai beruházókkal tárgyalt az elmúlt napokban Brassóban és Kolozsváron Dorel Coica, jelentette be pénteki sajtótájékoztatóján. Elképzelhető, hogy kínai településsel bővül Szatmárnémeti testvérvárosainak sora, tette hozzá.

Coica elmondta, tárgyalt többek között a Hoyo traktorok gyártójával, továbbá egyéb beruházókkal, mondta. A beszélgetés során szóba került Szatmárnémeti ipari múltja, a városban rejlő beruházási lehetőségek. A polgármester meghívást kapott egy kínai látogatásra és szóba került annak lehetősége is, hogy Szatmárnémeti testvérvárosainak sora egy kínai településsel bővüljön.

Coica azt is elmondta, hogy az elmúlt napokban svájci és német cégek képviselőivel is találkozott, ám ezekről semmilyen konkrétumot nem árult el.

A polgármester közölte, jövő héten kezdetét veszi a parkolók aszfaltozása a 15-ös lakónegyedben, május közepéig pedig a Florisal két játszóteret is épít a 15-ös és a 16-os negyedekben. Előbbi a Milcov utca melletti parkoló mellé épül, utóbbi helye viszont egyelőre ismeretlen. Holott tíz nappal ezelőtt még úgy volt, a Sanatatii, a Muncii, a Rozmarin és az Astronautilor utcák között  épülő parkoló mellett kap helyet a játszótér. „Azóta viszont további két alternatíva merült fel", zárta rövidre a kérdést Coica.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: