2015-07-07 17:17:53• hírek • Szatmár.ro

Kínába szerződött román válogatott nagykárolyi játékosa

Elhagyta a Voliny Luck csapatát az ukrán bajnokság tavalyi társgólkirálya, a román válogatott Eric Bicfalvi és Kínában, a Liaoning FC csapatához szerződött. A középpályás szerződése lejárt kenyéradójával, így ingyen válthatott csapatot.

A Nagykárolyban született középpályás egészen kiváló szezont tudhat maga mögött, hisz az előző szezonban 25 bajnokin 17-szer talált az ellenfelek kapujába, ezzel pedig Sahtar Donyeck braziljával, Alex Teixeirával holtversenyben a góllövő lista élén végzett. Noha korábban arról szóltak a hírek, hogy Mircea Lucescu a Sahtarhoz vinné őt, a játékos a sportsikerek helyett inkább az anyagiakat helyezte előtérbe és a Liaoning FC-hez szerződött.

A 27 éves, egyszeres román válogatott középpályásnak jól ment a játék Ukrajnában, hisz a Voliny Luck csapatában három év alatt 77 meccsen 28 gólt szerzett - szemben az azt megelőzően a Steauában összehozott 88 meccsel és három góllal.

A mértékadó transfermark.de által 2,5 millió euróra becsült Bicfalvi új csapata a profi kínai bajnokság 1994-es bevezetése előtti időkben a kontinensnyi ország egyik legeredményesebb klubja volt. Első kínai csapatként a Liaoning nyerte meg az ázsiai bajnokcsapatok kontinentális versenysorozatát 1990-ben. Jelenleg azonban a 16 csapatos mezőnyben a 14., még bennmaradást érő helyen áll négy győzelemmel, hat döntetlennel és hét vereséggel.

Néhány napon belül Bicfalvi a második romániai játékos, aki Kínába szerződik: az előző hét végén Cristian Tanase egy millió euró fejében került a Steauától a Tiencsin Teda együtteséhez. Szintén Kínába igaszolt hétfőn Dan Petrescu edző, ő Marosvásárhelynek fordított hátat a Jiangsu sainty kedvéért.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: