2017-11-14 14:49:49• hírek • Oszkó Viktória

Kínába látogat a szatmárnémeti Filharmónia

Igazi megtiszteltetés érte Szatmárnémetit: a Vienna Donau Philharmonic Orchestra – azaz a Duna-menti zenakarok tagjait tömörítő bécsi egyesület zenei előadó körutat szervez Kínába 2017.12.14. és 2018.01.05. között, amire Fátyol Rudolfot, a szatmárnémeti Dinu Lipatti Filharmónia igazgatóját kérték fel kórusmesternek, első embernek és szólistának.

A választás azért is esett Fátyol Rudolfra, mert már többször is dolgoztak együtt a bécsi egyesülettel, így ott már jól ismerik az igazgató úr karrierjét és tisztában vannak szakmai sikereivel.
 

Ennek megfelelően Fátyol Rudolf kapta azt a megtisztelő lehetőséget, hogy összeválogathatott 45 tehetséges zenészt, többségüket a szatmárnémeti filharmóniából, akik elkísérhetik őt Kínába az ünnepek alatt, hogy több helyszínen fantasztikus zenei kavalkáddal kápráztassák el az ottani közönséget.
 

Ami a történet varázsát adja, hogy a kínai meghívó fél vállalta, hogy a zenekar valamennyi tagjának költségeit átvállalja, beleértve ezzel az utazást Bécsből, a szállást, a teljes ellátást, sőt, még a költőpénzt is.
 

„Mások otthon ünnepelnek majd a családjukkal, meghitt környezetben. Mi Kínában leszünk és büszkén képviseljük majd városunkat” – mondta Fátyol Rudolf igazgató úr.
 

A zenekar több városban, több állomáson zenél majd a karácsonyi-újévi időszakban, többek között Shanghaiban és Beijingben. Nem kevesebb mint 14 koncert vár a zenészekre, akik a lehetőségnek köszönhetően egy egészen új világot, egy elit közeget fedezhetnek majd fel; hiszen talán kevesen tudják, de Kína hatalmas fejlődésen és modernizáción ment keresztül az utóbbi néhány évtizedben.
 

A fellépésekre szánt, gondosan összeválogatott zenei művek között lesz többek között Kánkán, Brahms – magyar táncok és Bartók muzsika is – mindezt december 14-én Szatmárnémetiben is meghallgathatják majd az érdeklődők, hiszen a zenekar a Megyei Tanács 25. évfordulója alkalmából lép majd színpadra a Filharmóniában.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: