2014-09-26 16:47:27• hírek • Kocsis Zoltán

A német nagykövetség gazdasági vezetője Szatmárnémetibe látogatott

Szeptember 26-án, pénteken Szatmárnémetibe látogatott Sebastian Gromig, Németország bukaresti nagykövetségének gazdasági vezetője. Groming a helyi vállalkozók képviselőivel valamint Eugeniu Avram kormánybiztossal találkozott.

A megbeszélésen részt vett a Román-Német Gazdasági Egyesület két szatmári vezetője, Dan Brumboiu és Stefan Lerm is. Gromig a német követség támogatásáról biztosította partnereit mind Szatmár megye a német beruházók köreiben történő népszerűsítése, mind pedig a német nyelv és kultúra Szatmár megyében történő népszerűsítése terén.

Avram tájékoztatta vendégét, hogy a Szatmár megyei beruházások 55%-a köthető német vagy német kapcsolatokkal rendelkező cégekhez. A kormánybiztos ismertette a megyében tervezett infrastrukturális fejlesztéseket is és méltatta a Román-Német Gazdasági Egyesülettel valamint a Kisiparosok Kamarájával kialakult jó és gyümölcsöző kapcsolatot.

A megbeszélés végeztével Gromig elmondta, a közeljövőben Szatmár megyébe látogat Németország bukaresti nagykövetségének kultúráért felelős attaséja is. Látogatásának célja a két ország közötti kulturális és oktatáspolitikai kapcsolatok erősítése, a német nyelv oktatásának és a német kisebbségnek a támogatása.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: