2014-10-03 16:25:49• hírek • Szatmár.ro

Kína romániai nagykövetét látta vendégül a prefektus

Kínai befektetőket vonzanának Szatmár megyébe: Huo Yuzhen nagykövet-asszonynak tetszett amit itt látott.

Ünnepi fogadtatásban részesítették péntek reggel szatmárnémetiben Huo Yuzhent, Kína romániai nagykövetét, illetve az őt elkísérő küldöttséget. A nagykövet-asszony ezt követően Eugeniu Avram prefektus irodájában találkozott Adrian Steffel, a Szatmár Megyei Tanács elnökével, Mircea Govor és Riedl Rudolf alelnökökkel és Dorel Coicával, Szatmárnémeti polgármesterével.

A találkozás első felében a kínai küldöttségnek bemutatták Szatmár megye turisztikai látványosságait és a turizmussal kapcsolatos, most is zajló projekteket. A nagykövet-asszonyt főleg a gyógyvízzel kapcsolatos lehetőségek nyűgözték le, de nagy érdeklődéssel figyelte az avasi tájakat, népviseleteket bemutató filmrészleteket és fotókat is.

Huo Yuzhen szerint nagy esély van rá, hogy olyan vállalkozót találjon, aki befektetne Szatmár megyében: lehetőséget lát például gyógynövények termesztésében és azok helyi feldolgozásában. Ígéretet tett arra, hogy népszerűsíteni fogja Szatmár megyét és a benne rejlő lehetőségeket a kínai vállalkozók körében.

Szatmárnámetiben járt Kína romániai nagykövete

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: