2014-08-09 09:24:13• hírek • MTI

Kína leggazdagabb embere Hollywoodba tart

Vang Csien-lin, Kína leggazdagabb embere, a Dalian Wanda Group tulajdonosa Beverly Hillsben építi fel amerikai szórakoztatóipari vállalkozásának székhelyét.

"A Los Angeles-i projekt az első fontos lépés lesz a Wanda-csoport hollywoodi jelenléte felé. A Beverly Hills-i létesítménytől azt is várják, hogy segíti Kína belépését a hollywoodi filmiparba és a kínai kultúra megismertetését külföldön" - idézte a csoport honlapján közzétett közleményt a Hollywood Reporter. Los Angeles-i iroda alapul szolgál majd a helyi filmprodukciós cégekbe és a globális filmmegjelenésekbe való befektetésekhez is - tette hozzá.

A Dalian Wanda Group főleg kereskedelmi ingatlanvállalkozásokban, a turizmusban, a szálloda- és a
szórakoztatóiparban érdekelt. A több mint 14 milliárd dolláros vagyonnal rendelkező Vang cége két éve 2,6 milliárd dollárért megvette az amerikai AMC Entertainment mozihálózatot.
A székhelyet 10 percnyi járásra a Rodeo Drive-tól, 10 percnyi autóútra Hollywoodtól építik fel mintegy 1,2 milliárd dollár költségvetésű ingatlanfejlesztés keretében.

A Wanda-csoport tavaly jelentette be, hogy Kínában 2017-re felépíti a világ legnagyobb filmstúdióját Csingtao városában. A cég mintegy 5 milliárd dollárt fektet be a Qingdao Oriental Movie Metropolis elnevezésű filmgyártó vállalkozásba. Húsz filmstúdiót terveznek felépíteni, amelyek közül az egyik a világ legnagyobbja lesz 10 ezer négyzetméteres területével.

A filmstúdió-komplexumban legalább száz filmgyártó csoportnak adnak majd helyet évente, köztük harminc külföldinek. A múlt hónapban Vang Csien-lin bejelentette, azt akarja elérni, hogy csoportja legyen Kína első valódi multinacionális cége, és ezért a vállalati stratégiát nemzetközivé teszik.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: