2015-11-20 22:52:30• hírek • Kocsis Zoltán

Kimutatták a skarlátot a szatmári diákok esetében

Kimutatták a skarlátfertőzést a szatmárnémeti Grigorie Moisil Általános Iskola több diákja esetében is, jelentette be a Szatmár Megyei Közegészségügyi Igazgatóság. A fertőzési góc biztos, járvány azonban nincs, szögezték le a szakemberek.

Az igazgatóság tájékoztatása szerint az október 21. és november 19. között gyűjtött minták alapján megállapítható, hogy a kilenc megbetegedett gyerek közül kettő skarlátfertőzést szenvedett, egyikőjük viszont biztosan nem, míg további hat esetben „valószínűsíthető" a fertőzés. „A biológiai és laboratóriumi vizsgálatok adatai nem voltak elegendőek ahhoz, hogy minden kétséget kizáróan megállapíthassuk a skarlátfertőzést, de a jelek azt igazolják", magyarázta Dan Cojoc igazgató.

A két biztos és hat valószínű fertőzés ellenére járványról nem beszélhetünk. Akkor beszélhetünk ugyanis járványról, ha a közösség több mint fele megbetegszik.

A tanintézmény termeit, helyiségeit az esetek felbukkanása óta rendszeresen takarították, fertőtlenítették. A közegészségügyi igazgatóság a fertőzési góc megszüntetése érdekében felszólította a gyerekeket, szülőket, pedagógusokat, hogy maradéktalanul tartsák be az előírt óvintézkedéseket, a családorvosokat pedig, hogy azonnal jelentsék, ha gyanús eseteket észlelnek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: