2008-10-31 16:01:58• hírek • Szatmar.ro

Kimi a „Leggyorsabb a gyorsak közül”

Raikkönen futotta az idei szezonban a legtöbb leggyorsabb kört.

Kimi Raikkönen a DHL nevű szponzortól megkapta a „Leggyorsabb a gyorsak közül" elnevezésű díjat, mivel az idén, akárcsak 2007-ben, ő futotta a legtöbb leggyorsabb kört. A tavalyi évvel ellentétben azonban, amikor az utolsó futamon dőlt el, hogy ő vagy csapattársa, Felipe Massa kapja a különdíjat, az idén egyértelmű volt a helyzet: a világbajnoki címvédő az eddig megrendezett 17 futam közül 10-en bizonyult a leggyorsabbnak.

 

Ami a világbajnoki címet illeti, sokan sokfélét nyilatkoztak már az esélyekkel kapcsolatban. Most megszólalt Michael Schumacher és rá érdemes odafigyelni, mivel ha valaki, akkor ő tudja, hogyan kell vb-t nyerni. Neki hetet sikerült.

Szóval Schumacher szerint a hétpontos hátrányból rajtoló Massának igenis komoly esélyei vannak a világbajnoki cím megnyerésére, de ennek első feltétele, hogy nem szabad feladnia a reményt. Schumi szerint az utolsó, döntő futamon mindig különös teher nyomasztja az esélyes vállát. „Emlékszem, amikor nekem 2003-ban az utolsó futamon egy pontot kellett szereznem, milyen nehezen jött össze."

Szerinte Massának két komoly aduja van, amit ki kell játszania: egyrészt, hogy hazai közönség előtt autózhat, másrészt pedig, hogy az égadta világon semmi veszítenivalója nincsen.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: