2007-08-24 12:21:31• hírek • István Löchli

Meztelenül a felmelegedés ellen

Hűvös üzenet a semmit nem viselő aktivistáktól, a semmittevő politikusoknak.

Egy vészhelyzet sokszor extrém cselekedetekre sarkallja az embereket. Ha az emberiség igazán fenyegetve érzi magát, sokszor fittyet hány az etikettre, a szociális és társadalmi elvárásokra és a megfelelő illedelmes viselkedés normáira.

Hatszáz mezítelen aktivista mindezeket nem kímélve hívta fel a világ figyelmét a bolygónkat egyre jobban fenyegető jelenségre: a globális felmelegedésre. Kétség nem fér hozzá, olvadnak a gleccserek, így a Svájci Alpokban is. Ha globális felmelegedés a jelenlegi ütemében halad tovább, a legtöbb svájci gleccser teljesen eltűnik 2080-ra, nem hagyva mást csak üres völgyeket és sziklákat maga után. A megfigyelések szerint az utóbbi 150 évben az alpesi gleccserek harmadukra zsugorodtak össze. Az Aletsch gleccser mindössze egy év alatt 115 méterrel húzódott összébb.

Az Éghajlatváltozási Kormányközi Testület (IPPC) jelentése szerint az emberiségnek csupán nyolc éve maradt, hogy radikálisan megváltoztassa az energiatermelés és felhasználás módszereit világszerte, és azonnal tegyen valamit a klímaváltozás megfékezésére, különben a folyamat teljességgel kontrolállhatatlanná és visszafordíthatatlanná válik.

Spencer Tunick, installációval világhírűvé nevesült művész, e mostani anyaszült meztelen emberekből álló művészeti élményével kívánja felhívni a figyelmet: az emberi test a maga mezítelenségében milyen védtelen és sérülékeny, akárcsak a Föld a globális felmelegedéssel szemben.

Greenpeace

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: