2008-07-19 16:24:04• hírek • Csenteri Judit

Egyre nagyobb felmelegedésekre lehet számítani

felmelegedesA század végéig a globális hőmérséklet 7,5 C fokkal fog megemelkedni.

A Fehér Ház egyik szakértő csapatának nyilatkozata szerint a globális felmelegedés minden amerikai egészségét és jólétét kellemetlenül fogja majd érinteni, de leginkább az öregek, a gyerekek és a szegények fogják majd érezni hatását.

A nyilatkozat néhány vészjelzést von maga után, miután részletesen tárgyalja mi is fog pontosan történni az USA-ban, ha a globális felmelegedés nem áll le. Először is a hőmérsékletek globális szinten 2 fokkal fognak megemelkedni 2050-ig, míg a század végére 7,5 C fokkal nagyobb felmelegedések is várhatók.

A nyilatkozat szerint, az USA hőmérséklet ingadozásokkal, aszályokkal és árvizekkel fog küszködni, illetve egyre több lakosnak lesznek egészségügyi problémái a mostoha időjárások miatt. Másrészt, ez az első alkalom, amikor egy amerikai hivatalos dokumentum részletesen tárgyalja azt, hogy az időjárásbeli változások mennyire fogják még jobban elmélyíteni az amerikai rendszer amúgy is hiányosságokban szenvedő orvosi ellátásait.

A szegényeknek, az időseknek, a betegeknek, a fiataloknak és a bevándorlóknak, vagyis az USA lakosságának csaknem 10%-nak egyre nagyobb problémái lesznek majd: gyakrabban fognak megbetegedni, nehezebben és ritkábban jutnak majd egészségügyi ellátáshoz, valamint jobban ki lesznek téve egy-egy olyan meteorológiai jelenségnek, mint például a kánikula.

Cs. J.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: