2014-02-20 01:30:45• hírek • Kocsis Zoltán

Kimaradtak a büntetők Londonba, de így is a Bayern nyert

Szerda este folytatódott a hazai csapatok kedden elkezdődött vesszőfutása a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőinek első mérkőzésein: a Manchester City és a Leverkusen után az Arsenal és a Milan sem tudott gólt lőni saját szurkolói előtt. Ráadásul a Milan az egyetlen, amely megúszta - na nem a vereséget, hanem a piros lapot.

Miután kedden a Barcelona Manchesterben, a Paris St.Germain pedig Leverkusenben rohant át a hazaiakon, ráadásul a második félidőben az angoloktól Martin Demichelis, a németektől pedig Emir Spahic is piros lapot kapott, a sorozat szerdán az Arsenal otthonában folytatódott. A Bayern München címvédőhöz illően az első perctől támadóan lépett fel, Toni Kroos pedig gyorsan meg is szerezhette volna a vezetést - igaz, a másik kapu előtt Yaya Sanogo is. Már ekkor lehetett sejteni, hogy a két kapus főszerephez juthat, ám kevesen gondolták, hogy miként válik mindez valósággá. Amíg ugyanis Manuel Neuer a 9. percben kivédte Mesut Özil tizenegyesét, addig fél órával később Wojciech Szczęsny elütötte Arjen Robbent. A lengyel kapus mehetett is zuhanyozni, ám David Alaba a kapufára rúgta a büntetőt.

Az emberelőnyben lévő Bayern aztán a szünet után kapuja elé szögezte az Arsenalt, óriási nyomást gyakorolva védelmére. Aminek meg is lett a gyümölcse, kétszer is. Az 54. percben előbb Toni Kroos bombázott az angol kapuba, a 88. minutumban pedig Thomas Müller fejelt pontosan. A bajorok előnye akár nagyobb is lehetne, ám a második félidőben számtalan helyzetet elpuskáztak.

A bajnokságban mutatott formát és a tabellán elfoglalt helyezést megcáfolva az est másik meccsén a Milan sokkal többet tett a győzelemért, mint a spanyol táblázatot holtversenyben vezető Atletico Madrid. Miközben a spanyolok az utolsó negyed óráig komoly helyzetet se nagyon tudtak kialakítani, addig az első húsz percben előbb Kaká, majd Andrea Poli is a vendégek kapufáját találta el. Nem tudni, az olaszok ismerik-e a közmondást, mely szerint a szegény embert az ág is húzza, ám ez juthatott eszükbe, amikor Kaka lövése centikkel suhanc el a léc fölött, majd a meccs során Mattia de Scigliót és Mario Balotellit is sérülés miatt kellett lecserélni.

A második félidőben kiegyenlítettebbé tudta tenni a mérkőzést az Atletico, de igazán komoly gólhelyzetig az utolsó negyed óráig kellett várniuk, amikor Luis Garacia a léc felé bombázott. Az olaszok aztán azt a közmondást is megismerhették, hogy a kihagyott helyzetek megbosszulják magukat: a 83. percben egy szöglet után Diego Costa maradt egyedül és közelről a hálóba fejelt. Góllá váltva ezzel csapata második komoly lehetőségét és közel juttatva együttesét a negyeddöntőhöz.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő:
Arsenal - Bayern München 0-2
gólok: Kroos (54.), Müller (88.)

Milan - Atletico Madrid 0-1
gól: Diego Costa (83.)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: