2010-02-03 15:58:06• hírek • Parajdi Andrea

Kimaradnak a tiltakozásból

Szatmárnémetiben nem sztrájkoltak és nem is tervezik az országosan megszervezett tiltakozó megmozduláshoz való csatlakozást a közalkalmazottak.

A közalkalmazottak országos szakszervezete hétfőn jelentette be, hogy munkabeszüntetéssel járó, két órás figyelmeztető sztrájkot hirdet. A közszférában dolgozók az egységes bérezési törvénnyel elégedetlenek, amelynek alkalmazása után 40%-al csökken a fizetésük. A tiltakozó sztrájkban országos szinten megközelítőleg 45 ezer köztisztviselő vett részt. Ebben az időszakban a hivatalos ügyeikkel köztisztviselőkhöz forduló személyeket egy, a tiltakozásról és követeléseikről szóló kifüggesztett tájékoztató fogadta az épületek bejáratánál.

A Mintia és a Samfisc helyi szakszervezetek vezetői szerint Szatmárnémetiben sehol sem csatlakoznak az országos sztrájkhoz, vélhetően amiatt mert nincs helyi szervezete a közalkalmazottak szakszervezetének, így az ügyfélfogadásban sehol sem kell fennakadásra számítani.

A hétfőn tartott két órás munkabeszüntetésen sem vettek részt a helyi köztisztviselők, valamint az is elképzelhető, hogy a február 12-re tervezett általános sztrájkba sem fognak belépni. Ez utóbbira csak akkor kerül sor, ha a folytatott tárgyalások nem vezetnek eredményre. A közalkalmazottak szakszervezete egyébként február 9-én, a Belügyminisztérium, illetve a Munkaügyi minisztérium épülete előtt akar tüntetni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: