2018-01-17 11:24:48• hírek • Szatmár.ro

Kilövik a Kossuth-kert varjait

A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal ezúton is értesíti az érintetteket, hogy az érvényben levő jogszabályok és a 292-es számú, 2017. november 11-én jóváhagyott tanácsi határozat értelmében január 19-én pénteken elkezdik kilőni a Kossuth-kertben telelő varjakat.

Az önkormányzat a Szatmár Megyei Sportvadászok és Halászok Egyesületével (AJVSP) kötött szerződést, akik első akciójukat pénteken 16. és 20 óra között bonyolítják le, így ebben az időszakban zárva lesz majd a létesítmény.
 

A hivatal kéri a lakosokat, hogy ebben az időszakban lehetőségeikhez mérten kerüljék a Kossuth-kert környékét, a lövések idején pedig őrizzék meg a nyugalmukat.


A varjak által okozott problémát már több módszerrel is próbálták megoldani. Tűzoltósági vízágyúval és haldokló varjak hangjának lejátszásával sem értek el komolyabb eredményeket. A legfőbb gond, melyért számtalanszor panaszkodtak a Kossuth-kertbe látogatók, az a nagymennyiségű madárürülék. Sok gyermekjáték és pad is terítve volt ürülékkel, épp ezért az ide érkezők nem tudták ezeket használni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: