2009-07-29 11:36:15• hírek • Szatmar.ro

Kilépett a BMW a Forma1-ből

A bajor gyár kedden hozta meg döntését és szerdán jelentette be hivatalosan.

A Honda decemberi búcsúja után egy újabb patinás gyár döntött úgy, hogy a világgazdasági válság nyomása miatt kilép a Forma1-ből. A BMW, a közvélemény teljes meglepetésére kedden hozta meg döntését és szerda délelőtt a csapat honlapján hivatalosan is bejelentette azt.

„Nagyon nehéz döntést kellett meghoznunk, de a stratégiai célok eléréséhez nem volt más választásunk. Más területre akarunk koncentrálni. Köszönettel tartozunk minden munkatársunknak az eddigi sikerekért", áll a közleményben.

A döntés meghozatalában, az anyagi problémák mellett, az idei év gyenge teljesítménye is közre játszott, hiszen a bajorok féltávnál mindössze 8 pontot szereztek, míg a tavaly összesen 135-öt és végig versenyben voltak a konstruktőri világbajnoki címért folytatott harcban: „Három szezon után a legnagyobbakkal versenyeztünk, de a 2009-es év elmaradt a várakozásoktól."

A gyár vezetősége azt is elárulta a közleményben, egyelőre nem tudják, mi a lesz a csapattal és az alkalmazottakkal: „A döntés csak kedden született meg, nem tudjuk mi lesz az alkalmazottakkal, ám felelősséggel tartozunk értük."

A BMW 2006-ban vette meg Sauber istállót, előtte pedig majd egy évtizedig a Williams motorszállítója volt.



Füstbe ment terv: a BMW kilépett a Forma1-ből


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: