2014-10-02 18:24:30• hírek • Kocsis Zoltán

Kilencven napig tudja, mit tettél!

Csütörtökön a Kossuth-kertben található Zöld Házban megtartott sajtótájékoztatón és ünnepélyes eseményen hivatalosan is átadták a Szatmárnémeti közbiztonságát felügyelő térfigyelőrendszert. A beruházás 1,7 millió lejbe került, ebből 1,3 millió az Európai Uniós vissza nem térítendő támogatása.

Az eseményen Altfatter Tamás kiemelte, hogy a lakosság biztonsága minden körülmények közepette prioritás kell legyen, ezért tartja nagyon fontosnak a rendszer kiépítését. Reményének adott hangot, hogy a térfigyelőrendszer a bűnüldözés és a bűnmegelőzés terén is fontos tényezővé válik.

Dorel Coica polgármester régen várt pillanatnak nevezte a rendszer átadását. Elmondta, a projekt akkor indult, amikor még nem ő volt a polgármester, majd megköszönte valamennyi közreműködő segítségét, külön kiemelve Koncz Andrea projektmenedzsert.

„Mindenkinek meg kell értenie, hogy a térfigyelő rendszer nem valaki ellen, hanem a szatmári emberekért van. Nem követni akarunk vele egyéneket, hanem a biztonságára vigyázni", jelentette ki a polgármester, hozzátéve: az önkormányzat további 73 térfigyelő kamera megvásárlására készül ismét pályázni.

A jelenlegi rendszer 66 kamerából áll. Ebből 33 mobil, azaz mozgatható, 17 fix, 16 pedig az autók rendszámának leolvasására „szakosodott". A parancsnoki központ a Zöld Házban lesz, ott egymást váltva folyamatosan két helyi rendőr figyeli majd felvételeket. Minden egyes kamera által rögzített információt 90 napig tárolják és bármely hatóság hozzáférhet.

Térfigyelő kamerák figyelik ezentúl az ócska-, a Szamos, a Nagy és a Kispiacot, a Kossuth-kertet, a Victoria mozi előterét, a Coposu-sétányt, a Szabadság-, a Deák- (Titulescu), a Kálvin, a Romana-, az Október 25 teret, a Grivitei, a Sugár, Petőfi Sándor, a Széchenyi (December 1), Ion Vidu, a Hegyi, az Ombódi, az Alecu Russo, a Károlyi, a Batizi, a Baritiu, az Aurel Vlaicu, az Amaci és a Kazinczy (Stefan cel Mare) utcákat, a megyei múzeum előtti, a Crinul- kereszteződést, a Burgya-sarkot, a Trotus sétányt valamint a Tisza-sétányon található játszóteret.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: