2011-09-26 13:41:56• hírek • Kocsis Zoltán

Kilencezer zsák szemetet gyűjtöttek össze

Az elmúlt napokban sok helyütt folyt vita arról, hogy van-e értelme a Let's do it Romania! takarítási akciónak, mondván, hogy a természetbarátok százai hiába szedik össze a szemetet a rengeteg felelőtlen, pofátlan ember úgyis ugyanoda dobja hulladékát és még röhög is a markába. Sőt, a rosszmájúak azt sem mulasztották el hozzátenni, hogy ebben az országban valamilyen oknál fogva különösen sok az ilyen személy.

Ennek ellenére 6.500 ember nem tévedhet! Ennyien vettek ugyanis részt a nagy országos takarítási akcióban Szatmár megyében, tudtuk meg Alina Persától, az Let's do it Romania! regionális koordinátorától. Aki egyelőre nem tudta megmondani, hogy hány tonna szemetet sikerült bezsákolni, az viszont biztos, hogy csak Szatmár megyében megközelítőleg 9000 műanyagzsák telt meg. Ezeket a megye településeiben működő közterület-fenntartó vállalatok hétfő délutánig szállítják el a szamosdobi hulladéktározóba.

A Környezetvédelmi Ügynökség munkatársai munka közben

A szombati takarítási akcióban baráti társaságok mellett iskolák, szociális szervezetek, közintézmények is részt vettek. Így tett a Környezetvédelmi Ügynökség is, amelynek 30 alkalmazottja és családtagjaik is gumikesztyűt húztak és zsákot ragadtak, hogy összeszedjék a mások által eldobott szemetet. Ők a Szatmárnémeti és Lázári közötti útszakaszt választották és összesen 32 zsákot töltöttek meg.

„Mindenki arra kér minket, hogy hasonlítsuk össze az idei akciót a tavalyival. Ez lehetetlen és nem is akarjuk megtenni, hisz a tavalyi volt az első ilyen kezdeményezés és jóval nehezebb volt megszervezni. Sok mindent elmond ugyanakkor, hogy idén kétszer annyian vettek részt, mint tavaly", mondta a szatmár.ro kérdésére válaszolva Alina Persa.

A Környezetvédelmi Ügynökség munkatársai munka közben

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: