2011-03-19 17:00:38• hírek • Szatmár.ro

Kilencen jutottak be a nemzetközi döntőbe

Több mint száz matekes és fizikus diák versenyzett az idei Jedlik Ányos Verseny regionális szakaszán - közülük kilencen is továbbjutottak a nemzetközi döntőbe.

A 2010/2011-es tanévre is meghirdette a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat Megyei Pedagógiai, Közművelődési és Képzési Intézete és a Jedlik Ányos Társaság a Jedlik Ányos Fizika- és Matematikaversenyt, melynek első fordulóját, az iskolai szakaszokat már korábban megszervezték.
Március 10-én a Kölcsey Ferenc Főgimnázium adott otthont a megmérettetés második, regionális szakaszának, melyre az idei tanévben több mint száz fizikából és matematikából jeleskedő Szatmár megyei diák nevezett be.
Az egyre népszerűbbé váló feladatmegoldó versenyen a tanulóknak egy óra állt a rendelkezésükre, hogy a feladatlapokat megoldják, melyeket a verseny szervezői zárt borítékban küldtek a rendezőknek.

A magyarországi zsűri a mai napon tette közzé a továbbjutók névsorát: a legjobb diákok között kilenc szatmári tanuló is van.
A harmadikosok továbbjutói: Pallai Hunor, Boros Csaba és Gittinger András - Hám János Római Katolikus Iskolaközpont; a hatodikosok közül Scefler Barna jutott tovább - Hám János Római Katolikus Iskolaközpont; a hetedikesek közül Boros Zoltán és Schefler Gergő - Hám János Római Katolikus Iskolaközpont.
A középiskolások fizikaversenyébe a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumból Dancu Júlia, Képes Tamás és Kerekes Anna jutott tovább.

A matematikaverseny döntőjét április 15-17. között, míg a fizikaverseny utolsó megmérettetését május 13-15. között rendezik meg a Nyíregyházán, a Széchenyi István Közgazdasági Szakközépiskolában.


Jedlik Ányos verseny - a fotó a regionális döntőn készült
Jedlik Ányos verseny - a fotó a regionális döntőn készült


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: