2010-07-01 17:36:16• hírek • Szatmar.ro

Kilencedik lett Mani az RBR-en

Nagy Krisztián és Gyenes Mani
Nagy Krisztián és Gyenes Mani

A szatmári motoros ezúttal is teljesítette a Red Bull Romaniacs távját.

A hét első felében került megrendezésre a hetedik alkalommal kiírt Red Bull Romaniacs hardenduro motorverseny, amelynek során a résztvevők öt napon keresztül küzdöttek egymással, a Nagyszeben és a Petrozsény közötti tereppel, motorjaikkal valamint az időjárási körülményekkel.

A világ legkeményebb versenyéről ezúttal sem hiányozhatott Románia első számú terepmotorosa, Gyenes Emánuel sem, aki, akárcsak az első hat kiírás során, ezúttal is teljesítette a távot, tovább javítva ezzel saját rekordján. Ő az egyedüli ugyanis a földkerekségen, aki eddig valamennyi kiíráson elindult és be is tudta fejezni.

A szatmári sportoló idén is a legmagasabb kategóriában, a profik között versenyzett, ahol a 21 személyből álló mezőnyben a kilencedik helyet szerezte meg, ami eddigi legjobb eredménye, holtversenyben a 2007-es évben elért teljesítményével.

A versenyt a profik között az új-zélandi Chris Birch nyerte, először pályafutása során, miután tavaly a második, tavalyelőtt pedig a harmadik helyen végzett. A második a brit triál-bajnok Graham Jarvis lett, a harmadik helyen pedig a tavalyi győztes német Andreas Lettenbichler végzett.


Egymással is meg kellett küzdeni a Red Bull Romaniacson
Egymással is meg kellett küzdeni a Red Bull Romaniacson


Mani a verseny után elmondta, hogy a profik között azért nem tud a dobogó közelébe kerülni (korábban az expert kategóriában kétszer is nyerni tudott), mert egy ilyen viadalon nem elég, ha jó valaki enduróban vagy terepraliban, triálban is jónak kell lennie: „A triál egészen másfajta verseny, ott nincs ülése a motornak, állva kell egyensúlyozni, ugratni a sziklákon, akadályok között. A speciális motor mellett kellene egy olyan valaki is, aki megmutatná a lényeget ebben a szakágban", mondta a brassói Vectra Racing Team versenyzője.

Gyenes azt is elmondta, az idei verseny az időjárási körülményeknek köszönhetően különösen nehézre sikeredett. „Végig szakadt az eső, az utolsó nap például az expert kategória könnyebb útvonalán mentünk, ők pedig egy fokkal még könnyebb hobby- pályán. Az új motoromat annyira megviselte a terep, hogy a végén úgy nézett mi, mintha kétéves lenne ", mondta Mani.

A viadalon egyébként még indult egy szatmárnémeti motoros, Nagy Krisztián Dani Otillal (Tiptil Teram) együtt a hobby team osztályban állt rajthoz és összetettben a hetedikek lettek. A prológon, mikor külön-külön az egyéni eredményeket is figyelembe vették, Nagy az első helyen végzett.


A sár volt az úr az idei Red Bull Romaniacs-en
A sár volt az úr az idei Red Bull Romaniacs-en


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: