2017-10-13 08:32:42• hírek • Szatmár.ro

Együtt ünnepeltek a Caritas-idősközpontok

Mintegy 200 idős vett részt az Idősek Világnapja alkalmából Szatmárnémetiben megtartott ünnepségen.

A Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet nappali idősközpontjait látogató nyugdíjasok idén együtt ünnepelték meg az Idősek Világnapját. A találkozóra a Caritas szatmárnémeti, nagykárolyi, túrterebesi, valamint nagybányai és máramarosszigeti idősklubjainak tagjai jöttek el.

Az esemény az „Old but Gold” elnevezésű pályázat zárómozzanataként a szatmárnémeti Rotary Klub támogatásával valósult meg. A projekt azzal a céllal fogalmazódott meg, hogy a generációkat  egymáshoz közelebb hozza és előtérbe helyezze az időskor sajátos szépségét. Az elmúlt időszakban a pályázat keretében különböző közös aktivitások zajlottak, melyeken gimnazista fiatalok az idősközpontok tagjaival együtt vettek részt. Szintén a pályázat keretében hirdette meg a Caritas az „Ezüst hajjal arany korban” című fotóversenyét, melyre 32 fotós nevezett be 83 pályamunkával. Az időskor szépségeit bemutató pályázat nyertese Eisenmann József „Maraton” című fotója lett. II. helyen végzett Bartha Csilla „Kommunikáció” című alkotásával.

A közösségi hálón legnagyobb népszerűségnek örvendő fotó lett a közönségdíjas, Miklós Csongor „Barátnők” című képe. A pályázaton részt vett fotók az ünnepség helyszínén is megtekinthetők voltak. A jelenlévő időseket a szatmárnémeti Rotary Klub részéről Dr. Borz Tibor és Csengeri Zsolt köszöntötték, majd Hauler Magdolna, a Caritas szatmárnémeti, valamint Krupiczer Ildikó, a Caritas nagybányai idősklubjának vezetője szólt néhány kedves szót a nyugdíjasokhoz. Az idősklubok mindegyike egy-egy produkcióval készült erre a jeles alkalomra. A szatmárnémeti Reménység klub tagjai bécsi keringőt mutattak be, Kruzlics János klubtag pedig Óbecsey István „Szeressétek az öregeket” című versét szavalta el.



A túrterebesi Caritas idősklub hölgytagjai népies jellegű, de modern elemeket is magába foglaló zenés, táncos produkcióval készültek, míg a nagykárolyiak country-melódiára ropták a táncot. A nagybányai idősek népies verseket és dalokat adtak elő, vidám, alkalomhoz illően átfogalmazott vátozatban. Német táncot mutattak be és egy vidám mini-színdarabot a máramarosszigetiek, a Szent Jakab idősnapközi két tagja pedig külön erre az ünnepségre komponált verset szavalt el. Az esemény jó hangulatban, tánccal, ismerkedéssel, beszélgetéssel folytatódott.



A Caritas köszönetet mond mindenkinek, aki hozzájárult az esemény sikeréhez, így a szatmárnémeti Rotary Klubnak, mint fő támogatónak, az idősklubok vezetőinek: Hauler Magdolnának, Kincses Angélának, Nagyiván Margitnak, Geng Melindának, Krupiczer Ildikónak, valamint Zubler Erzsébetnek, akik a látványos produkciók összeállításában és begyakorlásában segítették az időseket, Tóth Klára műsorvezetőnek a színvonalas konferálásért, valamint Oana Tarțának, aki egyedi dekorációival a rendezvénytermet hangulatossá varázsolta.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: