2018-12-03 14:38:01• hírek • Bede Emőke

Kilenc tűzeset történt egyetlen hétvége alatt

Igencsak forgalmas hétvége áll a Szatmár megyei tűzoltók mögött: három nap alatt nem kevesebb mint kilenc incidens történt.

November 30-án négy helyszínre is ki kellett vonulniuk a lánglovagoknak. Az első eset még a hajnali órákban, 03:22-kor történt Dobrácsapátiban, ahol egy melléképület és egy garázs kapott lángra. A helyszínre 15 tűzoltó vonult ki, kiknek szerencsére sikerült meggátolni, hogy a lángok a lakóházat is felemésszék. Mire a tüzet sikerült megfékezni, semmivé lett a melléképület fából készült tetőszerkezete és a garázsban tárolt üzemanyag, valamint megrongálódott több munkaeszköz is. A lángokat az előzetes vizsgálatok alapján egy rövidzárlat okozta.




A nap második esete Szatmárudvariban történt 10:40-kor, ahol egy ház kéménye kapott lángra az abban felgyülemlett korom miatt. Komolyabb kár szerencsére nem keletkezett, a tüzet sikerült idejében megfékezni, viszont meggátolható lett volna a kémény rendszeres takarítása által. Ugyanezen a napon, 18:30-kor újabb riasztás futott be, amikor is egy autó kapott lángra a Retezatului utcában. A gyors közbelépés ellenére a rövidzárlat által okoztt tűz komoly károkat okozott az autóban. A napot pedig egy 22:36-kor történt incidens zárta, melynek során Pusztadarócon égett ki egy ház egyik szobája. Szerencsére a lángok nem terjedtek át az ingatlan többi részére, viszont így is odalett a bútorzat jelentős része. A tűzoltók szerint a lángok egy felügyelet nélkül hagyott cserépkályha miatt csaptak fel.
 

December 1. sem volt mentes tűzesetektől, a péntekhez hasonlóan ugyancsak négy helyszínre riasztották a lánglovagokat. A napot egy autóbontóban kialakult tűz indította, melyről részletesebben itt írtunk, 10:06-kor pedig Batizon kapott lángra egy teherautó a féktárcsák túlmelegedése miatt. Személyi sérülés szerencsére nem történt. Szombat délután pedig egy újabb kéménytűzről szóló bejelentés futott be, ez alkalommal Avasfelsőfaluban kapott lángra a ki nem takarított korom.
 

A hétvége legkeményebb bevetése azonban kétségtelenül az a sárközi tűzeset volt, mely vasárnap hajnalban történt. A tűzoltóság közleménye szerint az oltást nagymértékben megnehezítette, hogy hatalmas mennyiségű éghető anyag kapott lángra. Mire az utolsó tűzfészket is sikerült megfékezni, komoly károk keletkeztek a gazdaságban. Odalett a tűz által érintett tetőszerkezet egy része, kb. 2 tonna kukorica, kb. 10 tonna széna, de a lángok nem hagyták érintetlenül az odabent tárolt 20 tonna krumplit és a gabonaőrlő malmot sem. Az elsődleges vizsgálatok szerint a tüzet vélhetően egy elektromos rövidzárlat okozta –tájékoztatta a Szatmár.ro-t a tűzoltóság sajtóosztálya.




Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: