2014-07-31 11:24:18• hírek • Kocsis Zoltán

Kilenc pedagógus is pórul járt a fellebbezéssel

Kilenc pedagógus is pórul járt Szatmár megyében a címzetes állásokért megrendezett vizsgaeredmények fellebbezésével. Hatan viszont ennek köszönhetően csütörtökön jelentkezhetnek az állások „elválasztására".

A július 21-én megszervezett vizsga után eredetileg 93 tanár nem érte el az átmenést érő 5-ös jegyet és további 141 nem érte el a címzetes állásra feljogosító 7-es értékelést. Közülük 72-en döntöttek úgy, élnek a fellebbezés lehetőségével. A Szatmár Megyei Tanfelügyelőség tájékoztatása szerint az óvást követően 16 tanárnak emelték meg, kilencnek viszont csökkentették a jegyét. Összesen négy tanárnak emelték 5-ös, hatnak pedig 7-es fölé a jegyét - kétségtelenül ők jártak a legjobban. A legrosszabbul viszont az járt, akinek egyedüliként 5-ös alá csökkentették értékelését.

A végleges eredmények után tehát Szatmár megyében 89 személy nem érte el az 5-öst, 139 tanár teljesített 5-ös és 7-es között, 199 pedagógus pedig meghaladta a 7-est. Ezzel a sikerességi ráta (az 5-ösnél nagyobb jegyet szerzőket figyelembe véve) az eredeti 78,22%-ról 79,16%-ra emelkedett.

Akik mind az írásos vizsgán, mind pedig a tanév közben inspekción (óralátogatáson) legalább 7-es jegyet kaptak, azok címzetes állásért jelentkezhetnek. Akik 5-ös és 7-es közötti jegyet értek el, azokat helyettesítőként alkalmazhatják.

A tanfelügyelőség tájékoztatása szerint Szatmár megyében jelenleg 679 betöltetlen tanári állás van. Ezek közül 302 nem teljes katedra, 377 viszont igen. Csakhogy ezek közül alig 72 esetében lehet korlátlan ideig betölteni - a többi esetben például szülési szabadságon van az „eredeti tulajdonosa".

A pedagógusok szóhasználatával élve a posztok elválasztására július 31-én, csütörtökön a szatmárnémeti Ioan Slavici Gimnáziumban kell jelentkezniük az oktatóknak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: