2019-09-23 06:09:49• hírek • Szatmár.ro

Kilenc éremmel tértek haza a kölcseysek a 5. Erdélyi Magyar Középiskolás Sportolimpiáról

"Az elmúlt napokban, keddtől péntekig a Kölcsey több mint 50 fős küldöttségével együtt én is Kolozsvárra utaztam, az 5. Erdélyi Magyar Középiskolás Sportolimpiára. Az iskolánkban a rendezvényt évről-évre nagyon várjuk mi, a sportkedvelők, és ez idén sem volt másképp" - az eseményről a XII. B. osztályos Tepfenhart Beatrix beszámolóját közöljük.

"Hivatalosan kedden este 8 órakor vette kezdetét a rendezvénysorozat, amikor is a Sportolimpia idei fővédnökével, Miklós Edittel találkozhattunk, aki a tapasztalatairól és legfőképp a kitartásról mesélt nekünk.  Ezt követően izgalommal telve bújtúnk ágyba, tudva, hogy másnaptól vár majd ránk az a bizonyos sportolimpia-feeling.
 

Szerdán mind a 8 sportágban képviseltettük magunkat: elkezdődtek a legtöbb embert megmozgató sportok, mint a kosárlabda, kézilabda, röplabda (mindegyik sportágban a lányok és a fiúk is képviseltették magukat), labdarúgás, de ezen a napon zajlottak le az izgalmas asztalitenisz-meccsek és az atlétika, valamint az úszás is. Fiú asztaliteniszben Hutton Richárd kilencedikes diákunk 4. helyezést ért el, míg úszásban Riedl Serli Tibor 5. helyen zárt 50 m gyorson és háton egyaránt . Az első (és legtöbb) érmeinket az atlétika különböző versenyszámaiból hoztuk el, mégpedig 5 ezüstérmet: 100 m síkfutás-Nagy Zsombor, 800 m síkfutás-Halász Eszter, távolugrás lányok-Süveg Szandra, távolugrás fiúk-Nagy Zsombor, valamint 4x100 m vegyes váltófutás Süveg Szandra, Porombovics Kinga, Tóth Attila Tamás és Nagy Zsombor. Az ő sikereiket látva mi is nagyobb lelkesedéssel folytattuk a napot, és arattunk is győzelmeket, pl. a fiúk kézilabda csapata kijutott a csoportkörökből, míg a strandröplabda lány párosa és vegyes párosa is elődöntőbe jutott.
 

A csütörtöki napra bár csökkent a sportágak száma, a szurkolás intenzitása és a versenyszellem egyáltalán nem. A kosaras fiúk győzelemmel indították a napot a Baczkamadarasi Református Gimnázium csapata ellen, míg a lányok délelőtt vereséget szenvedtek a Mikes Kelemen Gimnázium diákjaitól, de délután legyőzték a Báthory István Elméleti Líceumot. Eközben a kézilabdacsapat egészen az elődöntőig menetelt, míg a röplabdás lányaink 3. helyet szereztek, szép játékkal legyőzve a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceumot. Strandröplabdában idén is sikeresek voltunk, két bronzérmet is sikerült szerezni: Nagy Nikolett és Fógel Edit női páros, míg Nagy Nikolett és Szolomáier Tibor vegyes párosban. A férfi páros (Nagy Raimond, Szolomáier Tibor) negyedik hellyel tért haza. 
 

A Kölcsey természetesen még pénteken is képviseltette magát  a Mi olimpiánkon. Nagy volt a tét a fiú kosár és kézi csapat számára is, mégpedig a 3. díj. Mindkét csapat nagyon jól teljesített, bebizonyították tehetségüket a csapatjátékokhoz, így az előbbinek sikerült dobogós helyen végezni, míg a kézilabdások egy elmondhatatlanul izgalmas meccs végén sajnos vereséget szenvedtek, de emelt fővel tudták ezt viselni. Sajnos idén a lány kosárlabdacsapat és kézilabdacsapat nem szerzett érmet az iskolának, de természetesen nem adjuk fel továbbra sem! 

 

Én személy szerint negyedjére vettem részt a sportolimpián, és bátran állíthatom, hogy semmilyen kép, összefoglaló videó vagy cikk nem tudja átadni azt az érzést, amit nekünk ebben a pár napban szerencsénk van átélni. És bár nem minden alakul tökéletesen, megtanuljuk, hogy nem nyerhet mindenki és nem utolsó sorban felhőtlenül örülünk egymásnak, és annak a 9 éremnek amit idén szereztünk és amire nagyon büszkék vagyunk. De mégis a legszebb, hogy egy kis családdá kovácsolódunk össze, akik egymást támogatják, néha együtt nevetnek vagy épp könnyeznek, és ezért mi mindig nagyon hálásak leszünk. Ezért is köszönjük a tanárainknak, hogy évről-évre felkészítenek és elvisznek minket, név szerint: Demeter Csabának, Filip Zoltánnak,Kegyes Attilának és Kristóf Mihálynak. Továbbra is, csak a Kölcsey!"



 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: