2012-07-29 18:37:07• hírek • Mti, MTI Fotó: Kovács Tamás

Kikapott a szerbektől a pólóválogatott

A címvédő magyar válogatott 14-10-es vereséget szenvedett a szerb csapattól a londoni olimpia férfi vízilabdatornájának vasárnapi nyitófordulójában.

A sportági örök riválisok csatája inkább presztízsokokból, s nem tétje miatt számított kiemelt jelentőségűnek, mivel a csoportselejtezőből mindkét gárda okkal tekinti magát eleve továbbjutónak. A hatosból ugyanis - amelynek tagja még Montenegró, az Egyesült Államok, Románia és a házigazda Nagy-Britannia is - az első négy folytathatja, s aligha kérdéses, hogy a magyar csapat és a déli szomszédja is ott lesz a körmérkőzések zárultával az élkvartettben. Hogy mégis van külön jelentősége a meccs végkimenetelének, arról a szövetségi kapitány a válogatott honlapjának így nyilatkozott:

"Szerintem nagyon fontos meccs lesz, mert megadja az olimpia alaphangulatát. Ugyanakkor a helyén kell kezelni, mert ez egy csoportmeccs és az ötödik csoportmérkőzés után újra indul az olimpia. Nyilván nem mindegy, hogy ki milyen ágra kerül, de ezt az első magyar-szerb úgysem határozza még meg."

Magyar kézilabda válogatott

Mindenesetre nem a nyugalom percei jellemezték a nyitónegyed elejét a Vízilabdacsarnokban, ahol teltház, mintegy ötezer ember várta a mérkőzést. Javarészt magyarok töltötték meg a széksorokat, s egy-két szerb zászló mellett több tucat piros-fehér-zöld lobogót lehetett felfedezni a lelátón, miközben a "hang-versenyt" is az elsöprő erővel zúgó "Ria, ria, Hungária!" nyerte.

A medencében eredménytelen akciók követték egymást, mígnem emberelőnyből a 3. percben a szerbek megszerezték a vezetést. Azonnal jött a válasz: Kásás Tamás pattintott lövéssel vette be a rivális kapuját (1-1), majd az 1-2-re egy Hosnyánszky Norbert-bomba következett (2-2). Aztán viszont hosszas gólcsend állt be, ami egészen az első szünetig kitartott.

Szerb fór és szerb gól vezette be a második negyedet (3-2), a szokásos egyenlítést - kettős emberelőnynél - Varga Dániel biztosította (3-3). Nem sokáig: a hat az öt elleni játékot az ellenfél is eredményesen fejezte be, majd egy átlövésgól nyomán a meccs folyamán először vezetett két találattal a szerb csapat (5-3), s a különbség a nagyszünet előtt lehetett volna még nagyobb is, ha Szécsi Zoltán nem véd többször is bravúrral.

A harmadik játékrészben villámgyorsan 7-3 lett oda, főleg azért, mert míg a szerbek pörögtek, a magyarok álmatagon, sok hibával játszottak, védekezésben és támadásban egyformán a dekoncentráltság, sőt olykor az enerváltság jelei mutatkoztak. Végre 3-8-nál villant Kiss Gergely balja, amikor még három perc volt hátra a negyedből, de további zárkózás helyett megint szerb gól jött (9-4). Hárai Balázs centerből szép húzással jelentkezett, csakhogy a bátran, sőt olykor vakmerően és rendre sikeresen tüzelő szerbek újfent eredményesek voltak (10-5). Varga Dániel paskolta be Kiss nagy passzát, de erre is hamar érkezett felelet (11-6).

A tetemes hátrányból a zárófelvonásban a bal felső sarokba lövő (11-7), majd megúszás végén eredményes Varga Dénes jóvoltából sikerült faragni (12-8), de hiába, a szerbek meglőtték 13. góljukat is. Madaras Norbert kapufás találata, majd újabb balkezes bombája szép volt ugyan (13-10), ettől azonban még tény: felettébb simán nyertek a szerbek, akik a legvégén is betaláltak (14-10).

Biros Péterék második csoportmeccsüket a montenegróiakkal vívják kedden magyar idő szerint 11 órától.

Eredmény, B csoport, 1. forduló:
Szerbia-Magyarország 14-10 (2-2, 3-1, 6-3, 3-4)

A magyar góldobók: Varga Dániel, Varga Dénes, Madaras 2-2, Kásás, Hosnyánszky, Kiss G., Hárai 1-1

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: