2013-05-10 22:20:03• hírek • Kocsis Zoltán

Kikapott a Vajdahunyad, egyre közelebb a B osztályhoz az Olimpia

Jobban nem is alakulhatott a Szatmárnémeti Olimpia és szurkolói számára a III. osztályú labdarúgó-bajnokság 23. fordulója: az Olimpia úgyis megtartotta vezető pozícióját, hogy pályára sem lépett. Ehhez csak annyi kellett, hogy üldözője, a Vajdahunyad vereséget szenvedjen.

Márpedig a tavaszi szezon elején még üldözöttként tetszelgő Vajdahunyad Alexandru Mihai 74. percben szerzett találatával 1-0 arányú vereséget szenvedett Pankotán. Ez az jelenti, hogy három fordulóval és két meccsel a vége előtt az Olimpia továbbra is tartja egy pontos előnyét és egyre közelebb került a B osztályba való feljutáshoz.

„Természetesen örülünk a rivális vereségének, mivel ezzel saját kezünkben van a sorsunk. Óvva intem azonban a játékosaimat a túlzott eufóriától, mivel még nem értünk el semmit. Maximális komolysággal és koncentrációval kell készülnünk a hátra lévő két meccsünkre", jelentette ki az eredmény tudatában Csík Tibor vezetőedző.

Noha a bajnokság 23. fordulójában vagyunk, ez ne tévesszen meg senkit: az Olimpia és a Vajdahunyad eddig egyaránt 21 meccset játszott. A szatmáriak 49 szerzett ponttal vezetik a tabellát, a Vajdahunyad 48-al követi őket, míg a harmadik helyen a Fugyivásárhely áll 43 egységgel. A versenyfutásból még három forduló van hátra, ám az Olimpiára csak két meccs vár: mind a Aranyosmeggyest, mind pedig a Borossebest idehaza fogadja. Az utolsó fordulóban Tordára kellene utaznia, ám mivel a Kolozs megyei csapat visszalépett, így a három pontot automatikusan megkapja az Olimpia. Amennyiben a két meccsét megnyeri, akkor már biztos az első hely és a feljutás - érjen el bármilyen eredményt a Vajdahunyad a Dés, a Sanatatea és a Zilah ellen.

23. forduló eredményei:
Petrozsényi Jiul-Borossebesi Naţional 0-3 (a Jiul visszalépett a bajnokságból)
Zilahi FC-Tordai FCM 3-0 (a Torda visszalépett a bajnokságból)
Kolozsvári Sănătatea-Gyulafehérvári Europa 1-0
Dési Unirea-Fugyivásárhelyi CS 2-4
Pankotai Şoimii- Vajdahunyadi FC 1-0,
Aranyosgyéresi Seso-Máramarosszigeti Plimob 2-0
Az Olimpia áll.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: