2014-02-27 10:08:38• hírek • MTI

Kijev mihamarabb aláírná az EU-társulási szerződést

Az új ukrán kormány miharamabb, már az elkövetkező hónapokban alá kívánja írni az EU-társulási szerződést - erről a Novij Regin című újság számolt be szerdán Hrihorij Nyemirjára, az ukrán parlament európai integrációs bizottságának vezetőjére hivatkozva.

A képviselő elmondta, hogy "a szerződést még az előre hozott választások időpontja, május 25. előtt aláírják". Azt mondta, a szerződést ukrán részről az ideiglenes elnök, Olekszandr Turcsinov fogja ellátni kézjegyével. Turcsinov az ország EU-közeledését szorgalmazó Haza (Batykivscsina) párt egyik vezetője.

A politikus vasárnap azt mondta, hogy Brüsszel és Kijev között fel kell újítani a tárgyalásokat a társulási és szabadkereskedelmi megállapodásról.

Radoslaw Sikorski lengyel külügyminiszter az Unian ukrán hírportál jelentése szerint azonban azt mondta egy interjúban, hogy az uniós társulási szerződés aláírására csak az ukrajnai elnökválasztás után kerülhet sor, "ahogy Ukrajnának demokratikus kormánya és demokratikus úton megerősített vezetői lesznek".

A fegyveres zavargásokhoz, és végül Viktor Janukovics elnök bukásához vezető több hónapos tiltakozásokat az váltotta ki Kijevben, hogy Janukovics 2013 november végén - az utolsó pillanatban - felfüggesztette az Európai Unióval tervezett társulási szerződés aláírásának előkészítését.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: