2009-04-30 12:11:26• hírek • Parajdi Andrea

Kijelölték az utódokat

Gheorhe Ciocan, megyei PSD elnök
Gheorhe Ciocan, megyei PSD elnök

A PSD még nem, azonban a PD-L már összeállított egy listát, amelyben minden Szatmár Megyei dekoncentrált intézmény élére javasolt egy vezetőt.

Április 22-én, délután jelent meg a hivatalos közlönyben az a sürgősségi kormányrendelet, amely meghatározza, hogy országszerte minden dekoncentrált intézmény vezetőjét le fogják váltani, s a kormány saját embereit ülteti a vezetői székekbe. A rendelet országszerte felháborodást váltott ki, azonban életbeléptetését nem lehet megakadályozni.

Megkerestük Gheorghe Ciocant, a Szatmár Megyei szociáldemokrata párt parlamenti képviselőjét, aki kérdésünkre csupán annyit mondott el: nem a helyi szervezetek bonyolítják le a leváltásokat, s jelenleg még ők sem tudnak konkrétumokat. Mint mondta a kormány még azon dolgozik, hogy kijelölje pontosan melyik dekoncentrált intézményben lesz igazgatócsere. - Miután megkapjuk a pontos adatokat arról, hogy hová kellenek új vezetők, benyújtjuk a javaslatainkat - mondta Ciocan.

A PD-L párt ennél jóval felkészültebb, már most összeállították a jelöltjeik listáját - tudtuk meg Lazar Dalianától, a Szatmár Megyei PD-L szóvivőjétől, aki azt is elmondta: úgy tudják legtöbb három héten belül érkezik meg a kormánydöntés.

Csakhogy néhány példát említsünk a PD-L a Környezetvédelmi Ügynökség élére Békéssy Erzsébet helyett Gabriel Steliant, Szász Piroska helyett a Tanügyiek Házának igazgatószékébe Pandi Andreit ültetné, a Megyei Ifjúsági Igazgatóság vezetőjét Kovács Mátét, Gal Florin váltaná fel, a Szatmár Megyei Fogyasztóvédelmi Hivatal élére pedig Breban Valentin Ioant javasolják. A pártok jelöltjeinek versenyvizsga gyanánt Bukarestben kell majd egy hosszútávra elkészített vezetői tervet tartalmazó projektbemutatót tartaniuk.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: