2011-03-18 11:52:19• hírek • Szatmar.ro

Chelsea-ManU a negyeddöntőben

Péntek délben az Európai Labdarúgó Szövetség a svájci Nyonban található székhelyén megtartották a Bajnokok Ligája idei utolsó sorsolását, mely során kialakult a negyeddöntők és az elődöntők párosítása.

A legnagyobb felhördülés akkor hangzott fel a csarnokban, amikor az egykori kiváló angol csatár, Gary Lineker a második körben előbb a Chelsea, majd a Manchester United nevét húzta ki a kalapból. A két angol rivális között jelenleg kilenc pont a különbség a hazai pontvadászatban a „vörös ördögök" javára, a tavaly viszont a londoniak egy ponttal jobbnak bizonyultak és ezzel elhódították a bajnoki címet is. Amikor Carlo Ancelotti, a Chelsea jelenlegi trénere 2007-ben a Milannal a csúcsra ért, akkor az elődöntőben Sir Alex Ferguson Manchesterét búcsúztatta az elődöntőben...

Lineker a sorsolás során végig poénokkal szórakoztatta illusztris közönségét, és ő maga is elmosolyodott, amikor az első körben a Real Madrid után egykori csapatának, a Tottenham Hotspurnak a nevét húzta ki az urnából. A spanyol gárda eddig kilencszer nyerte meg a legértékesebb klubtrófeát, míg a londoniak első nekifutásra jutottak a legjobb nyolc csapat közé. Ebben a szakaszban ugyanakkor ugyanannyira rutinosnak érezheti a Spurs magát, mint ellenfele, hisz a madridiak 2004 óta először jutottak tovább a nyolcaddöntőkön.

A Barcelona a 2008-09-es szezon csoportkörében egy 2-1-es győzelmet és egy 3-2-es vereséget ért el a Sahtar Donyeck ellen (igaz, utóbbi mérkőzés előtt a katalánok már tovább voltak jutva), Pep Guardiola pedig ezúttal egy ennél is nehezebb összecsapásra számíthat a Mircea Lucescu edzette ukránok ellen.

A címvédő Inter az előző körben egy fantasztikus feltámadás és némi szerencse után elbúcsúztatta a Bayern Münchent, most pedig egy újabb német gárda próbálja útját áll a Schalke személyében. A „királykékeknél" edzőváltás történt a héten, Felix Magathot Ralf Rangnick váltotta. A két együttes eddig négyszer találkozott egymással, a hazai csapat mindannyiszor 1-0-ra tudott nyerni. A két párharc közül az 1997-es az emlékezetesebb, hisz akkor az UEFA-kupa fináléjában a németek büntetőkkel tudták elhódítani a serleget.

Nyonban kisorsolták az elődöntők párosítását is, ahol a a papírforma alapján könnyedén összejöhet a Barcelona - Real Madrid spanyol klasszikus.

Bajnokok Ligája, negyeddöntők, április 5/6 - április 12/13:

Real Madrid - Tottenham
Chelsea - Manchester United
Barcelona - Sahtar Donyeck
Inter - Schalke
elődöntők, április 26/27 - május 3/4:

Inter/Schalke - Chelsea/Manchester United
Real Madrid/Tottenham - Barcelona/Sahtar Donyeck
döntő: május 28, London

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: