2012-04-16 11:04:54• hírek • mti

Kihirdették a csíksomlyói búcsú programját

A stuttgarti magyar katolikus egyházközség plébánosa, Tempfli Imre mondja az idei csíksomlyói pünkösdi búcsú prédikációját.

"Máriával, Jézus anyjával" lesz a 2012-es pünkösdi búcsú mottója, a búcsú prédikációját pedig Tempfli Imre, a stuttgarti magyar katolikus egyházközség plébánosa mondja - hozta nyilvánosságra honlapján az erdélyi ferences rendtartomány. 

Urbán Erik, a csíksomlyói ferencesek rendházfőnöke arra emlékeztet, hogy az idei évet a katolikus egyház a misszió évének nyilvánította, így arra kérte a híveket: törekedjenek arra, hogy ne csak emlék maradjon ez a szertartás, hanem annak kegyelmi gazdagságát adják át másoknak is. "Legyen Csíksomlyó és a pünkösdi búcsú nemcsak cél, hanem kiindulópont is mindenki életében!" - összegezte Urbán Erik.

Az ünnepi búcsús szentmise május 26-án lesz a Hármashalom-oltárnál. A szentmise szónoka Tempfli Imre, a németországi Kirche in Not Ostpriesterhilfe katolikus nemzetközi segélyszervezet osztályvezetője, a Stuttgarti Magyar Katolikus Egyházközség plébánosa.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: