2009-08-28 14:30:03• hírek • Gozner Gertrud

Kedvenc kihalt állataink

Dinoszaurusz-kiállítás nyílt a Real parkolójában augusztus 27-én, csütörtökön. Már első nap rengetegen, főleg kisgyermekes családok voltak kíváncsiak az egykoron élt hatalmas állatokat életnagyságban bemutató tárlatra.

A statikus és mozgó állatszobrok mellett az érdeklődök egy plazmatévén keresztül digitális animációval készített természetfilmet is megtekinthetnek a dinoszauruszok életéről. A kisebbek pedig ecsetek segítségével akár a dinócsontok kiásásánál is segédkezhetnek.

Ezen a hétvégén a XXL Dino Park nevű nemzetközi karavánnak Szatmárnémeti ad helyet. A kiállítást csütörtökön nyitották meg a nagyközönség előtt,  naponta 15 és 21, vasárnap 11 és 21 óra között látogatható. Szatmárnémeti már a harmincadik város az országban, ahol megrendezik a dinoszauruszokról szóló tárlatot.

A Real hipermarket parkolójában felállított Jurassic Parkba a belépő 15 lejbe kerül, négy év alatti gyermekeknek azonban ingyenes a látogatás. A kiállításra először tíz évvel ezelőtt Németországban került sor, Romániába Spanyolország, Franciaország, Svédország, Dánia és Magyarország érintésével jutott a dinócsapat.

Összesen 32 eredeti nagyságú dinoszaurusz modellt tekinthetnek meg a látogatók, a legnagyobb a Diplodocus nevű növényevő, amely 30 méter hosszú és 8 méter magas, és hatalmas méreteivel a  kiállítóterem teljes belső terét elfoglalja.

Rajta kívül találkozhatunk a 600 millió évvel ezelőtt élt legveszélyesebb ragadozóval, a Tyranossaurus Rex-szel is. A kiállítás érdekessége, hogy a bemutatott modellek közül hat darab szerepelt az 1993-ban bemutatott Steven Spielberg rendezte Jurassic Park című filmben.


Csütörtökön megnyílt az XXL Dino Park kiállítás


Már első nap sok látogatót vonzott a dinó-csapat


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: