2016-03-22 22:01:18• hírek • Kocsis Zoltán

Kihagyta a helyzeteit, majd szünet után kiütötték az Olimpiát

Elszenvedte hatodik vereségét is az elmúlt kilenc bajnoki fordulóban az Olimpia labdarúgócsapata, miután a második osztály 24. fordulójának nyitómeccsén 3-0 arányban alulmaradt Brassóban. Ugyan az eredmény csalóka, mert a szatmáriaknak is voltak szép számmal gólszerzési lehetőségei, ám a brassóiak győzelmének jogosságához nem férhet kétség.

Mircea Bolba legényei a Ramnicu Valcea elleni 2-1-es győzelemmel a hétvégén megtörték a hét meccses nyeretlenségi sorozatukat, ezen felbátorodva pedig - az első tíz perc elteltével - meglehetősen bátran léptek fel a barcasági fővárosban. Mi több, hat perc alatt akár komoly előnyre is szert tehettek volna, ám a 13. percben előbb Toni Kanalos lőtte a kapusba a labdát, pedig már csak Florin Iacobbal állt csak szemben, majd három perccel később Adrian Markus küldte kapu fölé a lasztit 10 méterről, végül újabb három minutummal később Cirpian Brata lövése után védett némi nehézséggel Iacob.

A szatmári rohamokra gyorsan jött a hazai válasz, Alexandru Coman lövését Claudiu Baican tornázta a léc fölé, majd Adrian Putanu találta el a kapufát, végül Cristian Andor lőtt alig mellé.

A szünet után ismét az Olimpia volt veszélyesebb, Dumitru Muntean veszélyesen keresztbe lőtt labdája csak kevéssel kerülte el a kaput a 47. perc elején. A kihagyott lehetőség azonban rögtön megbosszulta magát, hisz még ugyanazon perc végén Ionut Manole tologatta a labdát, az Oli védői nem támadták ki, így 20 méterről zavartalanul lőhetett Baican kapujának jobb sarkába.

A bekapott gól után hamar jött az újabb csapás, az 53. percben Baican sérülés miatt el kellett hagyja kapuját, Marius Suta állt be helyére. Alig hét perccel később aztán máris mérkőzést befolyásoló következménye lett a kapuscserének: jobb oldali beívelésre Suta rosszul mozdult ki, Andornak pedig gyakorlatilag az üres kapuba kellett csak bólintania.

A második hazai gólt konfúz, sok hibával tarkított játék követte mindkét oldalon, amely aztán az utolsó tíz percre élénkült meg ismét. A 81. percben Suta némileg jóvá tette előző hibáját, amikor Razvan Avrammal egyedül maradva hárítani tudott, majd egy perccel később a meccs legszebb jelenete következett: Muntean beadása után Ionut Tataru akrobatikus mozdulattal ollózta kapura a labdát, amit Iacob nagyot nyújtózva tolt léc fölé.

Tataru ezen a meccsen nem a saját kapuja előtt nyújtotta a jobb teljesítményt: miután az első gólnál nem támadta meg Manolét, a 95. (!) percben a tizenhatoson belül buktatta Horia Popát, a jogos büntetőt pedig Daniel Ene értékesítette - noha Suta jó irányba vetődött -, beállítva ezzel a 3-0-ás végeredményt.

Szezonbeli 10. vereségével az Olimpia marad a tabella 10. helyén, szombaton pedig a regionális riválist, a jelenlegi hetedik Nagybányát fogadja.

Brassó - Olimpia 3-0
gólok:
Manole (47.), Andor (64.), Ene (96., 11-es)
Az Olimpia összeállítása: Baican (Suta '57) - Ciul (Buhaescu '65), Fl. Muresan (csk.), I. Tataru, Iuhas - Onicas, R. Rus (D. Lukács '63) - D. Muntean, Kanalos, Brata - Markus

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: