2007-06-29 17:29:05• hírek • István Löchli

Terrorveszély Londonban

 Bombát hatástalanított a brit rendőrség az éjszaka folyamán Londonban.
Londonban szigorították az ellenőrző intézkedéseket, minekután hajnalban a brit rendőrség London belvárosában egy autóba rejtett pokolgépet talált, melyet időben sikerült hatástalanítani.
 
Egy lakossági bejelentés révén sikerült az autó nyomára bukkanni, ugyanis többen telefonáltak a rendőrségnek, hogy egy szürke színű Mercedeszből egy másik autóba gyanús tartályokat helyeznek át. A gépjárművet végül átvizsgálta a brit terrorelhárító alakulat, és egy nagy erejű pokolgépet találtak benne. A környéket azonnal lezárták, és átvizsgálták az utcában álló többi gépkocsit is, de további robbanószerkezetet sehol sem találtak. A Scotland Yard azonnal megkezdte a nyomozást, ugyanis érthetetlen dolog, hogy a már magas fokú védelmi intézkedések ellenére, a feltételezett terroristáknak hogyan sikerült robbanószerkezetet beszerezniük, vagy becsempészniük az országba.
 
A kormány válságkabinetje a terrorveszély miatt azonnali tanácskozást hívott össze, és megszigorították a védelmet a parlament és a kormányzati épület körül. Egyes feltételezések szerint a most meghiusított terrorcselekményt nemzetközi segítséggel szervezték meg, így nagy a valószínűsége, hogy további ilyen akciók várhatóak.
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: