2010-07-05 19:26:40• hírek • MTI

Kigyulladt egy román katonai gép

Tíz ember vesztette életét, hárman pedig súlyosan megsebesültek hétfőn a Konstanca megyei Tuzla repülőterén, miután közvetlenül a felszállás után lezuhant és kigyulladt egy gyakorló repülőgép.

Egy Antonov 2 (AN-2) típusú kisgépről van szó, amelyet ejtőernyős katonák kiképzésére használnak. A tragédia pillanatában a fedélzeten a személyzet három tagja és tíz ejtőernyős katona tartózkodott. Miután a repülő a földhöz csapódott, három ember még ki tudott ugrani, de súlyos gerinc- és végtagtöréseket, illetve égési sérüléseket szenvedtek.

Egy korábbi jelentés arról számolt be, hogy a gép fedélzetén 11 ember tartózkodott, s nyolc lehet a halálos áldozatok száma.
Nyolc mentőkocsi és számos tűzoltóautó érkezett azonnal a helyszínre, a sebesülteket a helikopteres mentőszolgálat (SMURD) szállította Bukarestbe. A többiek benn égtek a gép belsejében.

A baleset oka egyelőre ismeretlen, a vizsgálatot majd ezután kezdik el. A védelmi minisztérium kötelékébe tartozó régi típusú - az ötvenes években gyártott - repülőt a szakértők rendkívül biztonságosnak tartják, ezért nem annyira műszaki, mint inkább emberi hibára gyanakszanak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: