2010-10-06 16:09:02• hírek • Szatmár.ro

Kifütyölték a diáktársakat

Füttykoncerttel zavarták meg a Ioan Slavici Nemzeti Kollégium diákjai a Kölcseysek október 6.-i megemlékezését.

Szerdán délelőtt, ahogyan azt az előző években már megszokhattuk, rövid ünnepséggel emlékezett meg az aradi vértanúkról a szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnázium. Idén először a rendezvényt már nem a megszokott díszteremben, hanem a Zárda épületének udvarán tartották meg.

A háromnegyed tizenegykor kezdődő megemlékezés először úgy tűnt, zavartalan lesz a szép, őszi időben, a Ioan Slavici Nemzeti Kollégium diákjai azonban tettek róla, hogy a mindössze húszperces ünnepség ne zajlodjon le zökkenőmentesen: bekiabálásokkal, különböző tárgyak bedobálásával próbálták elrontani a megemlékezést.

A Zárda udvarán felsorakozott osztályokhoz és pedagógusaikhoz először Deák Márta történelemtanár szólt, aki az 1848-49-es szabadságharc jeles történéseiről, valamint az aradi vértanúkról beszélt. Ezt követően felolvasták a vértanúk neveit, miközben a diákok egy-egy mécsest gyújtottak az emlékükre. A rövid ünnepség pedig a Szózattal zárult, majd az iskolaközösség visszavonult a Zárda épületébe, figyelmen kívül hagyva az ellenséges bekiabálásokat.

Kölcsey - Október 6

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: