2012-05-18 19:53:14• hírek • Kocsis Zoltán

Kifutón a szatmári kollekciók a Kiváló Szatmári Készruha Központ bemutatóján

Hatalmas sikert arattak a szatmári divatcégek kollekciói péntek délután a „Kiváló Szatmári Készruha Központ" kiállításon. Az összesen hét kollekció és tervezőik hatalmas tapsot kaptak a szép számú közönségtől, akik megtöltötték a Grand Mall legfelső szintjét.

Csütörtök délután óta a Grand Mall ad otthont az immár harmadik alkalommal megrendezésre kerülő Szatmáron Készült elnevezésű expónak. A Német-Román Gazdasági Egyesület és a Kisiparosok Kamarája által megszervezett termékbörze keretein belül első alkalommal került sor a Kiváló Szatmári Készruha Központ kiállításra.

A Kiváló Szatmári Készruha Központ kiállítás célja, hogy felkarolja és támogassa a Szatmár megyében tevékenykedő divatcégeket, készruha gyártókat, a textiliparban tevékenykedőket. Az ötlet gazdája Ilyés Gyula polgármester, így nem véletlen, hogy ő nyitotta meg a pénteki divatbemutatót is.

„A textilipar több, mint félezer éves hagyományokra tekint vissza Szatmáron, hisz az első céhet 1525-ben hozták létre. Ez az iparág átvészelte a válságot és jelenleg is fejlődik. Mivel munkahelyet teremt és biztosít, a minőségi szatmári konfekciók pedig városunkat és megyénket képviseli a világ piacain is, ezért promoválása közösségünk érdeke is. Ezért vállalta ezt fel a polgármesteri hivatal", mondta nyitóbeszédében Ilyés Gyula.

A polgármester után a modellek vették át az uralmat a színpadon. A lányok és a fiúk összesen hét kollekciót mutattak be. Három cég - Emil Gill Style, LCT Collextion, Diasim, és négy szatmári dizájner - Alina Firte, Alena Ignatescu, Giorgia Ciontos és Popa Zsolt - mutatta be alkotásait. A kifutókon megidézték Woodstock hangulatát, feltűntek extravagáns és picit exhibicionista ruhák is, a közönség vastapsa azonban mindent elmond a kollekciók fogadtatásáról.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: