2018-02-14 11:11:42• hírek • Bede Emőke

Kifüstölnék az illegális lakásfoglalókat és a bűntanyákat

Bizonyára egy szatmári előtt sem ismeretlenek azok a város területén kialakult gócpontok, ahol javában burjánzik a bűnözés: kábszeresek és prostituáltak fészkei ezek. Az önkormányzat azonban most úgy döntött, véget vet ennek a helyzetnek.

Az elmúlt hónapokban több akciót is szervezett a rendőrség a csendőrség csapataival kiegészítve, hogy felszámolja a városban található bűntanyákat. A legutóbbi épp szerda hajnalban volt, amikor a hírhedt Ostrovului utcán tartottak razziát az egyenruhások.
 

Azonban nem ez volt az utolsó akció idén, mi több, az önkormányzat a közeljövőben a Horea utca 6. szám alatt fellelhető gócot is fel akarja számolni. A város polgármestere szerint 2018-ban teljességgel elfogadhatatlan, hogy Szatmárnémeti központjában prostituáltak és drogosok tanyázzanak egy olyan szebb időket látott utcában, mint a Horea. Ennek érdekében ellenőrizni fogják a lakásfoglalókat, melyek illegálisan költöztek be a polgármesteri hivatal tulajdonában álló hajlékokba. Aki nem rendelkezik hivatalos papírokkal, annak útilaput kötnek a talpára, azaz a lakás elhagyására kötelezik.
 

A jelenlegi adatok szerint 6-7 család megvásárolta az épületben általa használt lakást, a többiek azonban a feléjük támasztott minimális követeléseknek sem akartak eleget tenni. Amint arról Feher Doina alpolgármester beszámolt, a rendezetlen körülmények ellenére a lakók többségének egyáltalán nem áll szándékában szociális lakást igényelni, holott tájékoztatták őket ennek lehetőségéről. Ha ezt a lépést megtették volna, akkor esélyük lett volna rendezni soraikat egy új helyre költözve. Az Ostrovului utcai felújított, harminc lakással rendelkező „zöld blokkban” azonban csak és kizárólag azok kapnának helyet, akik minden szempontból eleget tesznek a kritériumoknak, illetve hajlandóak a társas együttélés feltételeihez alkalmazkodni. 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: