2009-10-21 17:56:37• hírek • Ferenczi Noémi

Kifizetik az adósságot

Szeptember elején szüntette meg a gázszolgáltatást a két szatmárnémeti ANL-tömbházban az E-ON, ugyanis néhány lakónak igen nagy tartozása gyűlt össze. Hamarosan visszakötik a gázt, azonban az év végéig az egész tartozást rendezniük kell.

A nyár folyamán alakult meg a szociális lakásigényléseket elemző bizottság. Azóta számos intézkedést foganatosítottak, hogy rendet termetsenek azon kevéske ANL-lakás háza tályán melyet igénybe vehetnek a rászorulók. Első intézkedésként beperelték azokat a bérlőket, akik bérbe adták lakásaikat illetve nem fizették a fogyasztási költségeket. Azóta két családot ki is lakoltattak a tömbházból, mivel mindkettőnek tetemes adóssága gyűlt össze. További tizennégy bérlő ellen folyik bírósági eljárás a fentebb említett okok miatt.

Szeptember elején mindkét tömbház gázellátás nélkül maradt, ugyanis néhány lakó 65 534 lejnyi adósságot halmozott fel. Akadnak olyanok is közöttük, akik két és fél éve nem fizettek gázszámlát.

A hideg időjárás beálltával egyre nehezebbé váltak a lakók mindennapjai. Mivel nincsenek felszerelve külön gázórák, azok a lakók is szenvedtek, akik becsületesen fizetik hónapról-hónapra számláikat.

A napokban az önkormányzatnak sikerült megállapodnia az E-ON-nal. A megállapodás értelmében az E-ON Gaz marosvásárhelyi vezetői beleegyeztek a lakók adósságainak átütemezésébe. A bérlőknek december 31-ig kell kifizetniük az adósságokat. A kifizetéseket a polgármesteri hivatal garantálja. Az egyezmény szerint, az első 15.000 lej befizetése után 48 órával fogja visszakötni a gázt a szolgáltató.


Mindkét tömbház gázellátás nélkül maradt
Mindkét tömbház gázellátás nélkül maradt


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: