2019-09-04 14:51:03• hírek • Bede Emőke

Kifejezetten peches napot zártak a Szatmár megyei besurranó tolvajok

Egyetlen nap alatt több tolvajt is sikerült kézre kerítenie a Szatmár megyei rendőrségnek, de olyan is akadt, akit épp a hirtelen betoppanó házigazda lepett meg.

Az első bejelentés még a keddi nap első perceiben futott be: a telefonáló szerint ismeretlen tettesek kihasználták, hogy nyitva hagyta a földszinti lakás egyik ablakát, és behatoltak az ingatlanba. A tolvaj pechére a tulajdonos felfigyelt a csörömpölésre, és tetten érte az elkövetőt, akinek így pénz nélkül kellett távoznia. A helyszínre rövid időn belül kiérkeztek a rendőrök, akik a rendelkezésükre álló információk alapján el is fogták a gyanúsítottat, egy 22 éves erdődi fiatalembert. A hatóság 24 órára őrizetbe vette az illetőt, valamint az ügyészség vezetésével minősített lopás címszóval indítottak bűnügyi eljárást.

 

Tolvaj garázdálkodik Nagykárolyban is

A nagykárolyi rendőrségnek mostanában igencsak meggyűlik a baja a nem ritkán kiskorú tolvajokkal. A legutóbbit épp kedden kerítették kézre – derül ki a rendőrség közleményéből. Mint írják, egy kedden befutó bejelentés arról értesítette a nagykárolyi kollégákat, hogy egy ismeretlen tettes előző nap behatolt egy helybeli férfi otthonába, ahonnan aztán 1400 lej készpénzzel távoztak. A vizsgálatok csakhamar eredményt hoztak, mint kiderült az elkövető egy még csak 13 éves nagykárolyi lányka volt. Ebben az esetben is minősített lopás miatt indítottak eljárást.


Lebukott a tolvaj Tasnádon is

Nem menekülhetett az a 34 éves tasnádi férfi sem, aki téves információi miatt esett csapdába. Mint a rendőrségi nyomozás kiderítette, az elkövető úgy tudta, hogy a ház tulajdonosa külföldön van dolgozni, az ingatlan pedig épp felújítás alatt áll. Gondolván, hogy könnyű fogás lesz, a férfi feltörte a ház ajtaját, majd elkezdte kihordani az ott talált értékeket a kertbe, viszont egy adott pillanatban rajtaütött a tulajdonos, aki nem habozott hívni a rendőrséget sem. Az elkövető egy banival sem lett gazdagabb, viszont ez nem mentesítette a felelősségre vonás alól, a rendőrség ugyanis minősített lopás miatt bűnügyi eljárást indított ellene.


Avasfelsőfaluban pedig sikerült nyakon csípni azt a 17 éves fiatalembert aki egy ház ablakát betörve elemelt egy gázpalackot, kb. 300 lejes kárt okozva ezzel a tulajdonosnak. Az előzőekhez hasonlóan ebben az esetben is eljárást indítottak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: