2009-08-31 17:15:21• hírek • Parajdi Andrea

Kifaggattuk a „pocsolyást”

Ki gondolná, hogy a Takáts Tamás Blues Band immár húsz éve áll a színpadon, hiszen koncertjeiken most is ugyanolyan energiával dübörögnek. Töretlen sikerükről, és a legnépszerűbb slágerükről a Pocsolyába léptem című dalról faggattuk az énekest.

Szatmár.ro -Egy fergeteges koncerten vagyunk túl, Nektek aztán sikerült felpörgetnetek a rajongók hangulatát. Hányadik alkalommal álltok a szatmári közönség előtt színpadon?

Takáts Tamás- Másodjára sikerült eljutnunk Szatmárnémetiben, korábban egy jóval kisebb közönség előtt léptünk fel akkor még a Takáts Tamás Dirty Blues Band-ként. Mára már lemostuk magunkról a „piszkot", megtisztultunk és jelenleg Takáts Tamás Blues Band-ként őrjöngünk a színpadon. Nagyszerűen éreztük magunkat ismét az itteni közönség előtt.

Szatmár.ro -Milyen élményeitek vannak Erdélyből, sűrűn jártok mifelénk koncertezni?

Takáts Tamás -Itt Erdélyországban, vagy a Partiumon mindig óriási bulik vannak, szeretünk hozzátok jönni. Ez a környék még nincsen annyira „elhouseosodva" , ilyen szempontból Magyarország iszonyatosan le van pusztulva, ugyanis ott borzasztóan sok követője van a „tucc-tucc" zenéknek. Természetesen az anyaországban is megvan a mi dallamainknak a rajongó tábora, viszont itt Erdélyben sokkal többen kedvelik a stílusunkat.

Szatmár.ro -Húsz éve álltok együtt a színpadon, és még mindig elsöprő a sikeretek. Hogy csináljátok, hogy még mindig imád benneteket a közönség? Ennek biztosan van valami titka.

Takáts Tamás-Ha jól tudom, akkor Ézsaiás 47-dik fejezetében van egy olyan igen: „Akik az Úrban bíznak, azoknak erei szárnyra kelnek mint a sasmadár, futnak és nem lankadnak". Ennél jobban nem tudom Nektek megmagyarázni miben rejlik a zenekar különlegessége. Hihetetlen energiát ad a színpad, mindig győzedelmesen tőrünk előre. No persze, volt nekünk is romlott korszakunk, akkoriban csupán a pálinka hajtott mindnyájunkat, mára már ezen is túl vagyunk, s újra egészségtől kicsattanva állunk a színpadon.

Szatmár.ro -Az egyik legnépszerűbb slágeretek kétség kívül a Pocsolyába léptem című dal, amelyet kicsik nagyok egyaránt ismernek. Annyit áruljatok el erről, hogy a szöveg csak a rím kedvéért született meg, vagy ennek a dalnak akkoriban még múzsája is volt?

Takáts Tamás- Feltételezem, hogy a „Pocsolyába léptem sáros lett az új cipőm, hiába keféltem elhagyott a nőm" dalsorra gondolsz. Ez a rész egy szóviccből született meg. Személy szerint én lennék a szövegíró a zenekarban, azonban ezek a sorok nem tőlem származnak. Ez a rész Boros Gyuri debreceni barátunk fejéből pattant ki. Valóban hatalmas siker lett ez a dal, a kicsik élvezik, mert jókat nevethetnek azon, hogy nem csak ők, de még a nagy bácsi is képes belelépni a pocsolyába, a nagyok meg a kétértelmű szóviccen tudnak mosolyogni. Egy igazi nemzedékeken átívelő slágerről beszélünk.


Takáts Tamás Blues Band
Takáts Tamás Blues Band


Szatmár.ro -Nem csak a kicsik és a nagyok, de még a nem magyar ajkúak is ismerik ezt a dalt. Volt külföldön ebből a dalból fakadóan valamilyen kellemes élményeket?

Takáts Tamás -Számtalan alkalommal. Csakhogy, egy példát említsek nemrégiben voltunk egy olyan szlovák vidéken, ahol abszolút nem élnek magyarok. Ennek ellenére még ha akcentussal is, de a szlovákok az asztal tetején énekelték a refrént. Fennkölten szoktam is mondogatni hiába dolgoznak a politikusok, úgyis a zene valósítsa meg a népek barátságát. De nem is kell messze menni, hiszen a mostani koncert alatt is észrevettem, hogy ordították a refrént a román embertársaink. Mondom én ez a dal elmosta a határokat...

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: