2012-01-12 08:59:20• hírek • Kocsis Zoltán

Kiesett a második magyar egység, Gordont kizárták, de mégse

Több szempontból is érdekes, emlékezetes események tarkították a Dakar rali 10., Iquique és Arica közötti szakaszát: Robby Gordont kizárták, de versenyezhet, Joan Barreda majdnem lábát törte, de nyert, a magyar kamionos egység pedig feladni kényszerült a versenyt.

A Darázsi Zsolt, Hoffmann Péter és Vörös Ferenc alkotta hármas féltávnál akadt el egy homokdűne tetején. A legnagyobb problémát azonban az jelentette, hogy a MAN kuplungja tönkrement, ez pedig a verseny feladására késztette őket. Ezzel ők a második magyar egység, amely nem tudja befejezni az idei Dakart, mivel a Sebestyén Sándor - Bognár József párost a nyolcadik szakasz után kizárták.

Mint ahogy kizárták Robby Gordont is, mivel megállapították, hogy Hummerjén az előírtnál nagyobb a levegőszűkítő, ami plusz motorerőt jelent. Az amerikai fellebbezett -és láss csodát - elindulhatott szerda reggel. Nani Roma, Stephane Peterhansel és Gilles de Villiers mögött a negyedik helyen ért célba, ezzel összesítettben 20 percre nőtt a hátránya Peterhansel mögött. Sőt, egy perccel Roma is megelőzte.

Az egyedüli, még versenyben maradt magyar egység, a Szalay Balázs - Bunkóczi László páros is elégedett lehetett a szerdai nappal, hisz a 17. helyen értek be, összesítettben pedig a 24. helyen állnak - 13 órával az éllovas mögött.

Robby Gordon és Hummerje egy düne fölött, egy helikopter alatt

Nem panaszkodhat Gyenes Emánuel sem, aki a 22. helyen zárta a tizedik szakaszt. Az Autonet által támogatott versenyző ezzel összesítettben ott tart, ahol a tavaly abbahagyta - a 18. pozícióban. A Vectra Racing Team másik versenyzője, Marcel Butuza 38.-ként zárta a napot, összesítettben pedig a 45. helyen tanyázik.

Meglepetés-győzelem született a motorosoknál, ahol Barreda bizonyult a leggyorsabbnak. Annak ellenére, hogy a nap folyamán 120 km/h-ás sebességnél nagyot esett, úgy tűnt, lábát törte. Hogy tudja-e folytatni a hátra lévő négy szakaszon, táborba érkeztekor még kérdéses volt. Mögötte Marc Coma és Cyrill Despres ért be, ők ketten pedig elképesztő küzdelmet folytatnak a végső győzelemért: az összesített táblázaton Despres alig 21 másodperccel vezet Coma előtt. A harmadik Helder Rodriguez háromnegyed órával követi őket.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: