2010-09-22 22:58:13• hírek • Kocsis Zoltán

Kiesett a Vaslui, továbbment a Dinamo

A tavalyi döntős büntetőkkel maradt alul, bizarr meccsen nyert a Dinamo.

Szerdán rendezték a labdarúgó Román Kupa tizenhatos döntőinek nagy részét, összesen tizenhat együttes lépett pályára, melynek fele az első osztályban szerepel. Miután kedden az élvonalbeli csapatok közül a Medgyes elbúcsúzott a küzdelemsorozattól, szerdán a Vaslui is követte az erdélyieket. Továbbjutott viszont a Dinamo, a Beszterce, a Marosvásárhely, a Temesvár, az Urziceni, a Pandurii és a Sportul.

A Vaslui a kezdeti nehézségek után két meglepő győzelmet aratott a bajnokság utóbbi két fordulójában, így toronymagas esélyesként utazhatott Slatinára. Itt azonban az eseménytelen első félidő során egyáltalán nem látszott az osztálykülönbség a két csapat között. A szünet után aztán, az idő teltével, a Vaslui egyre inkább fölénybe került, helyzetek sorát alakította ki, de sorrendben Sinmartean, Zmeu, Adailton, Bello, Milisavljevics és Wesley is pontatlannak bizonyult, így sem a rendes játékidőben, sem a hosszabbításban nem esett gólt. Jöhettek a büntetők, ahol a hazaiak közül csak Kállai, a vendégek soraiból viszont Wesley és Bello is hibázott, így a tavalyi döntős gyorsan búcsúzott a kupától.

Erdélyi „rangadóra" került sor Szilágysomlyón, ahol a Marosvásárhely lépett pályára. Bár a hazaiak sokáig tartották magukat, a vásárhelyiek, akárcsak a hétvégén a kolozsvári bajnokin, ezúttal is jól hajráztak, Astafei pedig a 78. percben megszerezte a győztes találatot. Könnyebb dolga volt a másik erdélyi együttesnek, a Besztercének, amely sima, 3-0-ás győzelemmel intézte el az Astra Giurgiut.

Remek egy órát produkált a Temesvár, amely Mansour, Tames és Goga találataival az 51. percben már három góllal vezettek a Juventus otthonában, a hazaiak a végén Nica révén csak szépíteni tudtak.

Rendkívül izgalmas meccset vívott egymással a Pandurii és Gheorghe Hagi csikócsapata, a Viitorul Constanta. A hazaiak Cardoso révén már a 7. percben megszerezték a vezetést, amire Carstocea bő negyed óra múlva válaszolt. Aztán hosszú ideig nem született gól, az utolsó tízben viszont megnyitották a gólcsapokat. A 82. percben Iordache szerzett ismét vezetést a hazaiaknak, a 89. minutumban Cardoso duplázott, a 91.-ben azért Benzar még faragott csapata hátrányából.

Magabiztosan, 2-0-ás végeredménnyel jutott tovább a Dinamo az élvonalból a nyáron kiesett Ceahlaul ellen. Moti és Andrei Cristea góljain kívül a hazaiak egy sor ziccert elpuskáztak, a vendégek alig jelentettek némi veszélyt a hazai kapura. Amikor pedig igen, akkor nem adták meg a szabályos góljukat. Mindezt a 35. percben, 1-0-áa hazai vezetésnél. Egy perccel később a vendégek emberhátrányba kerültek, miután Gafita megkapta második sárgáját. A szünet után Draganescu játékvezető két büntetőt is ítélt a bukarestieknek, Cristea után azonban Torje a másodikat elhibázta.

Eredmények:
Sportul Studentesc
- Otopeni 3-1
gólok: Gheorghe (7.), Curelea (81.), Postolache (90.), illetve Dumitrescu (77., 11-es)

Slatina - Vaslui 0-0, tizenegyesek után 4-3

Urziceni - Tulcea 1-0
gól: Baftoi (11.)

Szilágysomlyó - Marosvásárhely 0-1
gól: Astafei (78.)

Beszterce - Astra Giurgiu 3-0
gólok: Nalati (23.), Coroian (42.), Moraes (78.)

Juventus - Temesvár 1-3
gólok: Nica (73.), illetve Mansour (15.), Tames (35.), Goga (51.)

Pandurii - Viitorul Constanta 3-2
gólok: Cardoso (7., 89.), Iordache (82.), illetve Carstocea (26.), Benzar (91.)

Dinamo - Ceahlaul 2-0
gólok: Moti (12.), Andrei Cristea (59., 11-es)

Keddi eredmények:
Szebeni Vointa
- Medgyes 3-1
gólok: Buican (34.), Beza (103.), Popa (104.), illetve Martin (34.)

Kolozsvári Universitatea - Branesti 1-0
gól: Pit (48.)

Aradi ACU - Kolozsvári CFR 0-1
gól: Bud (116.)

Craiova - Lupeni 5-0
gólok: Gaman (10.), Ologu (43.), Roman (51.), Gangioveanu (63., 84.)

Rapid - Petrolul 5-0
gólok: Grigorie (15., 17.), Marcos Antonio (19., 58.), Cesinha (88.)

csütörtöki program:
Chimia Brazi - Brassó    16:00
Astra - Galac 18:30
Gaz Metan CFR Craiova - Steaua 20:30

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: