2016-03-15 12:20:26• hírek • Kocsis Zoltán

Kiesés esetén lemond az Olimpia teljes vezetősége!

Kötelező a szombati, Ramnicu Valcea elleni hazai győzelem, jelentette ki kedd délelőtt Mircea Bolba, az Olimpia labdarúgócsapatának hétfő este kinevezett vezetőedzője. Az 1998-ban az élvonalba feljutó Olimpia sikerkovácsa Csík Tibort váltja a gárda kispadján.

„Eredetileg Csík Tiborral szerettük volna folytatni a munkát, ám a szombati bajnokit követő megbeszélések után, amelyeken Tibi is részt vett, arra a következtetésre jutottunk, váltásra van szükség a kispadon", mondta a keddi sajtótájékoztatón Dan Babut vezérigazgató. A váltásra azért volt szükség, mert az elmúlt hét meccsén a csapat nem tudott nyerni, ráadásul ebből ötöt el is veszített. A felsőházi rájátszás helyett így a második osztályban való bennmaradás lett a célkitűzés.

„Amennyiben nem sikerül kiharcolni a bennmaradást, akkor mindannyian, a teljes vezetőség beadjuk lemondásunkat", tette hozzá Ioan Campean, az igazgatótanács elnöke.

Babut felvezetőként elmondta, nem volt könnyű döntés, mert „mindig nagy felelősség az Olimpiánál edzőt cserélni, mindig nagyok az elvárások. De biztos vagyok benne, hogy jó döntést hoztunk és Bolba a megfelelő személy a feladatra".

Babut elmondta, eredetileg három opciójuk volt az edző posztra: Florin Fabian, Dacian Nastai és Bolba. „Fontos volt, hogy olyan ember üljön a kispadra, aki szatmári és kötődik az Olimpiához. Ez a három ember került szóba és egyhangúlag Bolbára esett a választásunk", engedett bepillantást a kulisszák mögé Babut.

Campean méltatta Csík munkásság és érdemeit, amelyeknek köszönhetően az Olimpia 2010 és az újjáalakulás után idáig eljutott, majd élesen bírálta azokat a - meg nem nevezett - vezetőtanácsi tagokat, akik nem vettek részt az edzőváltásról szóló megbeszélésen. „Valószínűleg nem kívántak felelősséget vállalni", jegyezte meg.

Bolba, aki eddig a klub juniorjait vezette, türelmet kért és célorientált labdarúgást ígért. „Kötelező nyernünk a Ramnicu Valcea ellen! Azután meglátjuk, mit érhetünk el az alapszakasz hátralévő utolsó két meccsén. Pontokra van szükségünk sürgősen, ez a cél, nem a szép játék", jelentette ki az egykori sikeredző, aki vasszigort és vasfegyelmet ígért az öltözőben.

Ezt követően Bolba kitért arra a meglehetősen furcsa döntésére is, hogy miért a korábbi vezetőedzőt kérte fel segítőjének. „Egyrészt, mert Tibivel korábban dolgoztunk már együtt sikeresen. Másrészt, mert jól ismeri a keret játékosait. Legfőképpen pedig azért, mert komoly, megbízható szakember".

Az Olimpia szombaton 13.00 órai kezdettel a Ramnicu Valceát fogadja, több év szünet után ekkor tér vissza tehát a felnőttcsapat kispadjára Mircea Bolba.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: