2018-07-25 13:00:15• hírek • Bede Emőke

Kiengedték a börtönből Marian Cozma egyik gyilkosát

Forrás: Wikipedia
Forrás: Wikipedia

Több évre ítélték, de jó magaviselete miatt már ki is szabadult a Marian Cozma kézilabdázó meggyilkolási ügyében folytatott per harmadrendű vádlottja, Sztojka Iván. A Bors.hu információi szerint a férfi szabadlábra kerülését hatalmas bulival ünnepelte.

2009. február 8-án hajnalban, a veszprémi Virág Benedek utca 1. számú ház pincehelyiségében található Patrióta lokál előtt Cozmát szíven szúrták, segítségére siető klubtársai közül ketten súlyos sérüléseket szenvedtek. A két feltételezett gyilkost külföldre szökésük közben az osztrák rendőrség még aznap este elfogta.
 

Az elsőfokú ítéletre 2011. június 23-ig kellett várni. A Veszprém Megyei Bíróság életfogytig tartó fegyházra ítélte a Cozma-gyilkosság első- és másodrendű vádlottját, Raffael Sándort és Németh Győzőt. A harmadrendű vádlott, Sztojka Iván húszévi fegyházbüntetést kapott. 2012. április 27-én azonban Raffael és Németh büntetését 18 évre, Sztojkáét 8 évre csökkentették, ami országos felháborodást váltott ki. A Kúria később jogerősen 13 évre módosította a Sztojka ítéletét, ugyanis abban, hogy Raffael Sándor meg tudta ölni Cozmát, a férfinak nagy szerepe volt. A napokban pedig kiderült, az elítélt már szabadlábon tengeti mindennapjait.


A Bors.hu portál az ügy kapcsán megkereste Sztojka ügyvédjét, aki beismerte, az enyingi férfi valóban szabadlábra került. "Kifogástalan magatartására tekintettel 9 év 5 hónap után, pártfogói felügyelet mellett a bíró 4 év 5 hónapra feltételesen szabadlábra bocsátotta" -mondta el Dr. Keresztúri Mónika. Egy neve eltitkolását kérő tanú pedig a következőkről számolt be a Borsnak: "Még aznap megtartották a szabadulóbulit Enyingen. Sztojka azóta jár-kel mindenfelé, mintha mi sem történt volna. Új BMW-je is van. Járt Pesten, Siófokon, jól érzi magát."


Az ügyet természetesen a román sajtó is megneszelte, felháborodva hozták nyilvánosságra az információt a legnagyobb híroldalak is. 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: