2018-12-23 08:21:39• hírek • Szatmár.ro

Kiemelt figyelemre inti a lakosságot az ünnepekkor a tűzoltóság: íme, a javaslataik

Képünk illusztráció
Képünk illusztráció

Itt a legszentebb ünnep, a karácsony. Együtt a család, nyüzsgő máhkaptárrá alakulnak az otthonok erre a pár napra. 

A háztartási balesetek és tűzesetek száma is megszaporodik ilyenkor, nem csak a vendégeké. Íme, a tűzoltóság javaslatai erre az időszakra: 

 

A katasztrófavédelem munkatársai először is emlékeztetni szeretnék a lakosságot arra, hogy az otthoni tűzesetek első sorban a ki nem tisztított kémények miatt történnek, illetve az improvizált elektromos hálózatok és a felügyelet nélkül hagyott fűtőalkalmatosságok miatt.

 

Azért, hogy a karácsonyi ünneplés ne lakástűzben végződjön, ne gyújtsunk meg gyertyát vagy csillagszórót a karácsonyfán és mellette sem, de éghető anyagok közelében sem.

 

Fontos, hogy a fát semmilyen fűtőtest közelébe ne helyezzük, mert az élettelen, kiszáradófélben levő növény lángra kaphat.

 

Amennyiben elmennénk otthonról, húzzuk ki az elektromos fogyasztókat, nehogy egy véletlen szikra legyen a kellemetlen meglepetés oka.

 

A tűzoltóság végezetül, de nem utolsó sorban arra kéri a szülőket, figyeljenek oda a gyermekeikre jobban és ne engedják őket petárdával, valamint tűzijátékkal játszani, mert csúnya baleset lehet a vége.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: