2010-04-12 10:50:40• hírek • Szatmar.ro

Kiegyensúlyozottan menetel a CFR

Az élmezőnyben ezúttal is csak az áprilisban gólt sem kapó CFR tudott nyerni.

Furcsa forduló után van a román labdarúgó Liga1: a bajnoki címért és az európai kupahelyekért küzdő csapatok közül csak a Kolozsvári CFR tudott nyerni, az összes többi csak döntetlenig jutott. Ez elsősorban azért érdekes, mert a hétközi fordulóban hajszálra ugyanezek az eredmények születtek. A kakukktojás a Steaua, amely szerdán nyerni tudott, a 27. fordulóban pedig hétfőn lép pályára.

Az etap rangadóját Kolozsváron rendezték, ahol két vasutas gárda, a hazai CFR és a bukaresti Rapid csapott össze. Bár a vendégek az utóbbi időben leszakadtak az élmezőnytől, az európai kupaindulásért még versenyben vannak. Némi meglepetésre a fővárosiak voltak aktívabbak az első félidőben, közülük is elsősorban Ionita remekelt, több alkalommal is gondot okozva Nuno Claro kapusnak. Rajta kívül Cesinha is veszélyes volt, míg a hazaiak két erőtlen fejest tudnak felmutatni, ami Cadu és Nei nevéhez fűződik.

A szünet után aztán felpörögtek a hazaiak, átvették az irányítást, Bud több veszélyes lövéssel vétette észre magát, egy alkalommal Bornescu nagyot védett. A túloldalon egy helyzetet lehetett feljegyezni, Cesinha megpattanó beadása a felső lécen csattant. Az egyre nagyobb fölényben játszó hazaiaknak a 77. percig kellett várniuk a vezető találatig: Muresan végzett el szabadrúgást, első kísérlete a sorfalról még lepattant, a tar középpályás aztán az ismétlést bevágta. Muresan a hátralévő időben aztán még egyszer főszereplővé vált, amikor majdnem kiegyenlített: egy bal oldali szabadrúgást követően Nuno Claro a labda alá futott, az pedig a középpályás lábáról az üres kapu felé pattant. Muresan és Piccolo becsúszva még menteni tudtak, a gólvonalról kikanalazott labda a kapufáról a gólvonalon álló Herea vállára pattant, a Rapid játékosa így önkéntelenül saját csapatának egyenlítését akadályozta meg. Ez mellesleg azt is jelenti, a bajnokságban már öt mérkőzés óta nem kapott gólt a CFR.


Deac sokat küzdött, a CFR legyőzte a Rapidot fotó: cfr1907.ro
Deac sokat küzdött, a CFR legyőzte a Rapidot fotó: cfr1907.ro


A tavaszt remekül kezdő Dinamo megtorpant, a hétközi 0-0 után ezúttal is gól nélküli döntetlent ért el, mégpedig hazai pályán a Brassó ellen. A szurkolók ugyanakkor nem unatkozhattak, mivel a kapuk szinte végig felváltva kerültek veszélybe, az első félidőben a brassói Stancu, a másodikban pedig a dinamós Niculae találta el a kapufát. Hiába azonban a hazai fölény és a több helyzet, a piros-fehérek nem tudtak betalálni az erdélyiek kapujába.

Nem tudott nyerni a Temesvár sem, a bánságiak ezúttal Karácsonkőn hagytak két pontot. A hazai Ceahlaul jó ideig némi fölényben játszott, a vezetést mégis a vendégek szerezték meg negyed órával a vége előtt Mansour révén. A szenegáli csatár néhány perccel később duplázhatott volna, ám Villandsen kapus hárítani tudott. A 88. percben aztán Vitelaru váratlanul kiegyenlített, amihez azonban Pantilimon kapus hihetetlen hibája is kellett, a fiatal kapus beejtette ugyanis a labdát a kapuba.

Újabb győzelmével az 55 pontos CFR egy hét alatt hat pontos előnyre tett szert a Vaslui és a Steaua (eggyel kevesebb meccs) előtt, míg a Temesvár, az Urziceni és az Dinamo 47 egységgel követi őket.

Eredmények:

Galac - Beszterce 3-0
gólok: Antal (5.), Viglianti (72.), Pena (85.)

Craiova - Astra 1-0
gól: Dina (73.)

International - Gyulafehérvár 2-1
gólok: Voiculet (35.), Stan (45.), illetve Cristea (90.)

Vaslui - Urziceni 1-1
gólok: Akakpo (25.), illetve Rusescu (96.)

Medgyes - Pandurii 1-0
gól: Kubala (53.)

Ceahlaul - Temesvár 1-1
gólok: Vitelaru (88.), illetve Mansour (67.)

Dinamo - Brassó 0-0

Kolozsvári CFR - Rapid 1-0
gól: Muresan (77.)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: