2019-05-30 12:53:02• hírek • Bede Emőke

Kiebrudalták a Decebal híd felújításáért felelős céget

A Decebal híd felújításának története az elmúlt években már szinte követhetetlenül sok fordulatot vett: a kivitelező hol dolgozott, hol nem, de a munkatempó és a minőség mindig hagyott némi kivetnivalót maga után, majd az utolsó fázisban a cég már az önkormányzat által elküldött felszólításokra sem reagált.

Ennek fejében érthető, hogy a városvezetésnél betelt a pohár és végleg pontot tesznek a zilahi céggel kialakított, gyümölcsözőnek jóindulattal sem nevezhető kapcsolat végére. A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal jogi kérdésekben szakavatott munkatársai már több hónapja dolgoztak azon, hogy a Drum Inservtől egyszer s mindenkorra megszabaduljanak, azaz felbontsák velük a még az előző városvezetés által kötött szerződést. Úgy tűnik, nem fáradtak hiába, ugyanis június 3-án hivatalosan is semmissé válik a dokumentumban foglalt megállapodás – tájékoztatta a Helyi Tanács és a sajtó képviselőit Maskulik Csaba városmenedzser.


„2019 június 3-án, azaz jövőhéten érvényét veszti a szerződés, a kivitelező céget pedig bíróságra fogjuk adni, hiszen még csak a polgármesteri hivatal megkeresésére sem reagáltak. A szerződés semmisé nyilvánítása után a híd felett ismét a polgármesteri hivatal rendelkezik majd, s megkezdjük a kátyúk befoltozását" - szögezte le.



Hogy komolytalan céggel van dolga az önkormányzatnak, már a 2018 nyarán zajló munkálatokból is sejteni lehetett. Ez érthető módon nem csak a felháborodott lakosságnak, hanem a hivatalnak is feltűnt, ők is látták, hogy reggel 9-kor még egyetlen munkás sem ragadott szerszámot, délután 5-re pedig már mindenki elviharzott a területről. Mi több, egy korábbi televíziós adásban a városmenedzser azt is elmondta, egy ősz eleji találkozó során a kivitelező képviselői arról biztosították az önkormányzatot, hogy felkészítik a hidat a téli viszontagságokra és prevenciós munkálatokat fognak végezni, azonban a valódi tettek minduntalan elmaradtak. A cég mindenféle mondvacsinált indokokra hivatkozva halogatta a munka megkezdését, mi több, szinte teljesen felszívódott. Ennek a tarthatatlan helyzetnek vet most véget az önkormányzat azzal, hogy a Drum Inserv céget hivatalos formában is eltakarítja a színről.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: