2018-12-10 10:33:22• hírek • Bede Emőke

Kié lesz a legszebb adventi koszorú? Ügyeskedtek az óvodások (Képgaléria)

Nem csak Szatmárnémetiből, de a megye számos településéről is érkeztek hétfőn ovisok, hogy koszorúkészítésben mérjék össze kreativitásukat a Kölcsey Ferenc Főgimnázium étkezőjében.

Immár hagyománnyá nemesedett a Kölcsey Ferenc Főgimnázium szárnyai alatt működő óvodájában, hogy a téli ünnepköz közeledtével egy családias hangulatú, az apróságok kreativitását előhívó versenyt szerveznek, melynek során az ovisok megmutathatják, milyen is egy igazán szép adventi koszorú.
 

„Harmadik alkalommal rendezzük meg ezt a versenyt, amely tulajdonképpen egy tematikus projektből nőtte ki magát, a tavalyi év óta pedig már megyei szintű versenyről beszélhetünk. Idén 15 csapat vesz részt a versenyben, több csapat érkezett Szatmárnémetiből, de a megyei csapatok is szép számban képviseltetik magukat” –mondta el a helyszínen Boitor Nóra, ki Makranczi Erika mellett projektvezetőként irányította az eseményeket. Munkájukat pedig Orosz Júlia és Kukta Annamária is segítette.
 

A versenyben részt vevő csapatokban négy-öt óvodás ügyeskedett egyszerre, hogy a rendelkezésükre álló egy óra alatt a legszebb adventi koszorút készíthessék el. Az idei évben a szervezők azonban bevezettek egy újítást is, a gyerekek csak és kizárólag természetes alapanyagokat használhattak fel a munkájuk során. Ennek megfelelően előkerültek a tobozok, a makkok, diók, egyéb bogyók, de egyik-másik asztalon felbukkantak a szárított narancs- és citromkarikák is. Az egy órás munka után egy háromtagú zsűri vette szemügyre az elkészült alkotásokat, majd a legmutatósabbakat díjazták is. Emellett  bizton állítható az is, hogy az igazi nyeremény itt az együtt töltött minőségi idő, a kikapcsolódás és az ünnepre való közös hangolódás volt.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: